מגנום ביתי מהפנט
כאשר מדובר בקיץ, אין כמו ללקק את המקל של מגנום קר וטעים. כולנו יודעים איך חמור מתוק זה מביא את החיוך על הפנים שלנו בכל ביס וביס. אבל מה אם אני אגיד לכם שגם אתם יכולים להכין מגנום ביתי, וללא חלב מרוכז? תחשבו על זה לרגע – אתם באים הביתה, עייפים אחרי יום ארוך, ופתאום יש לכם מגנום מרענן ומדהים במקפיא, מלא בטעמים ובריאות. נשמע מגניב? אז יאללה, בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6 מגנונים
הרכיבים הדרושים
בואו נחדד את כל מה שאנחנו צריכים כדי לייצר את המגנונים המושלמים. עם מעט יצירתיות וזמן חלופי, אפשר בהחלט לשדרג את המגנון שלכם עשרות מונים!
- 2 כוסות חלב קוקוס (או חלב שקדים לאלה ששומרים על דיאטת דל פחמימות)
- ½ כוס סוכר חום (או דבש/ממתיק טבעי לפי טעמכם)
- 1 כפית תמצית וניל (הכי משגע שיש)
- 1 כוס שוקולד מריר קצוץ (לתוספת אגדה)
- 1 כוס אגוזים קצוצים (בוטנים, שקדים או כל אגוז אחר שאתם אוהבים)
בנוסף, אם רוצים אפשר להוסיף תמצית של פירות יער או אפילו לאפיל סקונס בטעמים שונים. אל תשכחו לשחק עם הטעמים, להרגיש חופשי להוסיף או לגרוע מהמרכיבים על פי טעמכם האישי. הרעיון הוא ליצור משהו מושלם וללקק את האצבעות!
שלבי ההכנה
אחרי שליקטנו את המרכיבים המהפנטים, הגיע הזמן לעבור על שלבי ההכנה. אתם תראו איזו תהליך פשוט ומספק זה להכין מגנונים כאלה.
- במיקסר, מוסיפים את חלב הקוקוס, סוכר וחצי מכמות השוקולד הקצוץ. מערבבים הכל היטב עד שהתערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים שוב.
- אם רוצים, מוסיפים לתערובת אגוזים קצוצים ומערבבים בעדינות.
- יוצרים תבניות או קונוסים וממלאים אותן בתערובת שהכנו.
- מפזרים את יתרת השוקולד הקצוץ על פני המגנונים.
- מניחים במקפיא למשך כ-4 שעות או עד שהתערובת מתייצבת.
- להגשה, אפשר להוציא את המגנונים מהתבנית על ידי טבילת התבנית במים חמים לכמה שניות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם נחשוב על קצת פיצ'רים נוספים, אפשר להוסיף לתערובת גם רסק פירות או טחינה כדי להעניק טעמי עומק נוספים. שדרוגים נוספים יכולים לכלול ציפוי שוקולד נוסף, או טפטוף על המגנונים עם דבש או סירופ מייפל לאחר הוצאתם מהמקפיא. האופציות הן כמעט בלתי נגמרות!
שאלות נפוצות
האם החלב קוקוס יכול להיות מוחלף?
בהחלט, בהחלט אפשר להשתמש בחלב שקדים או חלב סויה. פשוט חשוב לשים לב שהמרקם יהיה מספיק קרמי.
האם ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
כן, כמובן! כל מה שצריך זה להחליף את הסוכר בחלופה טבעונית. ניתן להשתמש גם בשוקולד מריר שהוא טבעוני.
איך מתבצע תהליך ההקפאה?
לאחר שממלאים את התבניות, קפצו למקפיא ותהנו מהשקט ל-4 שעות לפחות. בסופו של תהליך, תיווכחו שהמגנונים טופלים במרקם מעולה.
מה עושים אם מגנון לא יוצא מהתבנית?
אין צורך לאבד את הכוח! פשוט טבלו את התבנית בכוס מים חמים לכמה שניות. זה אמור לשחרר את המגנון.
איזה שוקולד אני צריך להשתמש?
מומלץ להשתמש בשוקולד מריר איכותי, אבל אם אתם אוהבים טעמים מתוקים יותר, אפשר להתנסות עם שוקולד חלב.
איך מחזיקים את המגנונים?
ניתן לשמור במקפיא עד כמה שבועות, אך אני בטוח שהם לא יחזיקו מעמד כל כך הרבה זמן – זה פשוט טעים מדהים!
אפשר להוסיף פירות לתוך המגנון?
בהחלט! תוכלו לחתוך פירות שונים כמו בננות או תותים ולהשאיר אותם בתערובת. זה יוסיף את הטריות לחוויה!
מה אם אין לי תבניות מגנון?
אתם יכולים להשתמש בכוסות חד פעמיות עם מקלות עץ. זה עובד לא פחות טוב!
האם מתכון זה מתאים לילדים?
אוי כן! מתכון קל וטעים שמתאים לכולם. ילדים ישמחו לקחת חלק בהכנה!
מה עושים אם התערובת לא מתייצבת?
אולי השארתם במקפיא לא מספיק זמן. תנו להם כמה שעות נוספות, וחכו בסבלנות עד שהתוצאה תבוא לידי ביטוי.
אחרי שקראתם את המתכון, אני בטוח שהריח של המגנונים המדהימים האלה מתחיל להתפשט בכל הבית שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים וכולם מתגעגעים על ממתק קיץ משוגע!