מטבוחה מרוקאית אמיתית אסלית

מטבוחה אמיתית אסלית מתכון
מטבוחה אמיתית אסלית מתכון של נטלי דנה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מטבוחה מרוקאית אמיתית אסלית

המתכון באדיבות: נטלי דנה

מצרכים להכנת מטבוחה מרוקאית אמיתית:
20-25 עגבניות תמר
2 ראשי שום מחולקים לשיניים קלופות וחתוכות לקוביות
4-5 גמבות אדומות גדולות
כפית מלח
4-5 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים לקוביות
כפית סוכר
3/4 כוס שמן מעורבב עם 4 כפות פפריקה בשמן ( מומלץ להכין יום לפני)

אופן הכנה:
1. יוצרים איקס בתחתית העגבניות,שמים בקערה ושופכים מעל מים חמים עד לכיסוי,כאשר האיקס נפתח העגבניות מוכנות וניתן לקלף אותן,במהלך הקילוף מסירים גם את החלק העליון של העגבניה.
2. לאחר הקילוף,בקערה נפרדת,סוחטים את העגבניה מהנוזלים והגרעינים כפי שהוצג בסרטון.
3. קוצצים גס את העגבניות ומעבירים לסיר הבישול.
4. אם יש יותר מדיי נוזלים בעגבניות,אז מסננים טיפה(צריך מעט נוזלים שזה לא יהיה יבש אבל לא יותר מדיי)
5.שמים את הגמבות על מגש עם נייר אפייה,מחוררים ומכניסים לחימום בתנור או בטוסטר למשך רבע שעה.
6. מוסיפים לסיר העגבניות את השום ואת הפלפל החריף.
7. לאחר רבע שעה מוציאים את הגמבות מאפייה ומכניסים לשקית ניילון וסוגרים על מנת שיהיה לנו קל לקלף אותן,משאירים את הגמבות עד שהן מתקררות ואז מקלפים,לאחר מכן מסירים את הראש והגרעינים וקוצצים את הגמבות.
8. מוסיפים את הגמבות לסיר העגבניות, מערבבים ושמים לבישול על אש בינונית,מכסים את הסיר עד שיש רתיחה ואז מסירים את המכסה.
9. כל 5-10 דקות מערבבים את הסיר עד שהנוזלים נעלמים,כאשר הפלפל החריף והשום נהיים רכים אז מועכים את העגבניות מספר פעמים כפי שהוצג בסרטון.
10. לאחר שעתיים של בישול,מנמיכים את האש ושופכים את השכבה העליונה של כוס השמן(חצי כוס) שערבבנו עם הפפריקה ואת המלח. אם חסר שמן מוסיפים מעט. מבשלים לעוד 40 דקות נוספות ומסירים מהאש.

מתכון נוסף:
מטבוחה מהירה של תומר תומס

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: