חיפוש

מנטי בוכרי במילוי בשר

מנטי מתכון
יאנה דרמליוק משתפת אותנו במתכון שלה למנטי בוכרי במילוי בשר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

יאנה דרמליוק משתפת אותנו במתכון שלה למנטי בוכרי במילוי בשר

מצרכים:

  • 4 כוסות קמח
  • כפית מלח
  • 4\3 כוס מים רותחים, ובשארית שנותרה מוסיפים שמן
  • 2 ביצים
  • מערבבים את כל המצרכים יחד, רצוי לעשות זאת במערבל מזון, אבל ניתן גם לערבב ידנית.
  • ללוש את הבצק עד שהכל אחיד . לעטוף בניילון נצמד ולשים בצד למנוחה
  • 7 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • בערך 700 גרם בשר בקר (כנראה שישאר לכם קצת מילוי, אבל זה עדיף מאשר שיחסר)
  • 200 גרם שומן כבש למי שרוצה להוסיף (במידה ואתם לא מוסיפים את השומן, רצוי לקחת חתיכת בשר שיש בה קצת שומן כדי שלא יהיה יבש ,השומן מוסיף לדעתי).

אופן הכנה:

  • לחתוך את הבשר לקוביות קטנות , גם את השומן (השומן צריך להיות ממש קצוץ)
  • להוסיף את הבשר והשומן לבצל ולתבל איך שאוהבים (אני מוסיפה רק מלח,פלפל וכמון).
  • ממליצה להכין את הבשר לילה מראש, הוא סופג את הטעמים של התיבול והבצל ולדעתי משפר את הטעם .
  • לחלק את הבצק ל4 חלקים . לקחת חתיכה אחת ואת מה שנותר להכניס חזרה לניילון כדי שלא יתייבש.
  • לגלגל את הבצק לנחש ולחתוך חתיכות בינוניות ,בערך כמו בסרטון.
  • לרדד חתיכה כמה דק שאפשר מבלי שהבצק יהיה שקוף מידי (אחרת יקרע ולא יחזיק את המילוי), לקחת בערך כף מהמילוי (תלוי בגודל העלה שיצרתם) ,להניח במרכז .
  • לקחת שתי קצוות ולחבר ביניהם. לוודא שאתם מהדקים טוב את הבצק.
  • גם בצד השני להדק יחדיו את שתי הקצוות לאמצע, ובסוף להדק את הקצוות גם כן .
  • קשה להסביר אבל נורא פשוט לעשות. מה שלא ציינתי בסרטון, חשוב מאוד לשמן את התבניות לפני שאתם מניחים את המנטי .
  • להרתיח חצי סיר מים (על אש גבוהה) ,ברגע שהמים רתחו מניחים את התבניות על הסיר, מכסים עם מכסה ומאדים 35 דקות על האש הכי גבוהה.
  • לגבי התבניות אני לא יודעת איפה ניתן להשיג אותם (בטוחה שמוכרים בסגנון בחנויות למטבח) אני פשוט לקחתי מאמא שלי שהביאה את זה עוד מאוזבקיסטן חח .

סרטון המדגים את כל השלבים להכנת המנטי:

מתכון נוסף לכיסונים במילוי בשר

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות