מנטי בוכרי במילוי בשר

מנטי מתכון
יאנה דרמליוק משתפת אותנו במתכון שלה למנטי בוכרי במילוי בשר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

יאנה דרמליוק משתפת אותנו במתכון שלה למנטי בוכרי במילוי בשר

מצרכים:

  • 4 כוסות קמח
  • כפית מלח
  • 4\3 כוס מים רותחים, ובשארית שנותרה מוסיפים שמן
  • 2 ביצים
  • מערבבים את כל המצרכים יחד, רצוי לעשות זאת במערבל מזון, אבל ניתן גם לערבב ידנית.
  • ללוש את הבצק עד שהכל אחיד . לעטוף בניילון נצמד ולשים בצד למנוחה
  • 7 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • בערך 700 גרם בשר בקר (כנראה שישאר לכם קצת מילוי, אבל זה עדיף מאשר שיחסר)
  • 200 גרם שומן כבש למי שרוצה להוסיף (במידה ואתם לא מוסיפים את השומן, רצוי לקחת חתיכת בשר שיש בה קצת שומן כדי שלא יהיה יבש ,השומן מוסיף לדעתי).

אופן הכנה:

  • לחתוך את הבשר לקוביות קטנות , גם את השומן (השומן צריך להיות ממש קצוץ)
  • להוסיף את הבשר והשומן לבצל ולתבל איך שאוהבים (אני מוסיפה רק מלח,פלפל וכמון).
  • ממליצה להכין את הבשר לילה מראש, הוא סופג את הטעמים של התיבול והבצל ולדעתי משפר את הטעם .
  • לחלק את הבצק ל4 חלקים . לקחת חתיכה אחת ואת מה שנותר להכניס חזרה לניילון כדי שלא יתייבש.
  • לגלגל את הבצק לנחש ולחתוך חתיכות בינוניות ,בערך כמו בסרטון.
  • לרדד חתיכה כמה דק שאפשר מבלי שהבצק יהיה שקוף מידי (אחרת יקרע ולא יחזיק את המילוי), לקחת בערך כף מהמילוי (תלוי בגודל העלה שיצרתם) ,להניח במרכז .
  • לקחת שתי קצוות ולחבר ביניהם. לוודא שאתם מהדקים טוב את הבצק.
  • גם בצד השני להדק יחדיו את שתי הקצוות לאמצע, ובסוף להדק את הקצוות גם כן .
  • קשה להסביר אבל נורא פשוט לעשות. מה שלא ציינתי בסרטון, חשוב מאוד לשמן את התבניות לפני שאתם מניחים את המנטי .
  • להרתיח חצי סיר מים (על אש גבוהה) ,ברגע שהמים רתחו מניחים את התבניות על הסיר, מכסים עם מכסה ומאדים 35 דקות על האש הכי גבוהה.
  • לגבי התבניות אני לא יודעת איפה ניתן להשיג אותם (בטוחה שמוכרים בסגנון בחנויות למטבח) אני פשוט לקחתי מאמא שלי שהביאה את זה עוד מאוזבקיסטן חח .

סרטון המדגים את כל השלבים להכנת המנטי:

מתכון נוסף לכיסונים במילוי בשר

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: