מעקודה סביח תומר תומס

פשטידת מעקודה סביח מתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפשטידת מעקודה סביח.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפשטידת מעקודה סביח.

מצרכים להכנת מתכון מעקודה סביח:

  • 6 ביצים
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית לימון טרי סחוט
  • חצי כפית מלח
  • 3 תפוחי אדמה מבושלים במים עד להתרככות ,מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • כוסברה קצוצה או פטרוזיליה קצוצה
  • 4 ביצים קשות מקולפות וחתוכות גס
  • 2 חצילים מקולפים וחתוכים לפרוסות לאורך ומטוגנים עד להזהבה

אופן הכנה:

  1. מתחילים להקציף את הביצים,מוסיפים את אבקת האפיה תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף.
  2. ממשיכים להקציף ומוסיפים פלפל שחור גרוס,כפית לימון טרי סחוט,חצי כפית מלח.
  3. מוסיפים לתערובת הביצים את קוביות תפוחי האדמה ואת הבצל הקצוץ.
  4. מוסיפים לתערובת את הכוסברה הקצוצה ואת חתיכות הביצים הקשות ומערבבים בעדינות את כל התערובת.
  5. לוקחים סיר גבוה,שמים בפנים 2-3 כפות שמן ומפזר בעזרת נייר אפיה ושמים את הנייר אפיה הפוך כפי שמוצג בסרטון.
  6. מסדרים את פרוסות החציל המטוגנות בסיר כפי שמוצג בסרטון.(חצי חציל בתחתית וחצי פרוסות חציל בדפנות).
  7. שופכים את בלילת הביצים מעל החצילים שסידרנו בסיר ושמים לבישול של 5 דקות על הגז ואז מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מצב טורבו למשך שעה עד שעה ועשרים דקות.
  8. לאחר שעה בודקים אם הפשטידה מוכנה, אם כן הופכים את הסיר על צלחת ונותנים מכות קלות בתחתית הסיר על מנת שהפשטידה תשתחרר ומוציאים את הנייר.
  9. נותנים להתייצב,פורסים ומגישים,ניתן להגיש בליווי סלט ירקות וטחינה מעל הפשטידה ואפשר גם עמבה ופלפל חריף מטוגן.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת פשטידת מעקודה סביח:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: