מפרום אפוי בתוספת אורז ובולונז

מפרום אפוי בתוספת אורז ובולונז
איילת ממן משתפת אותנו במתכון שלה למפרום אפוי בתוספת אורז ובולונז.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

איילת ממן משתפת אותנו במתכון שלה למפרום אפוי בתוספת אורז ובולונז.

מצרכים להכנת מפרום אפוי בתנור עם אורז ובולונז:

400-500 גרם בשר בקר צלעות טחון
1 בצל קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
מעט שמן
מעט סודה (שתייה קלה)
מלח ופלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
כמון
מעט אבקת מרק עוף
3 תפוחי אדמה
כורכום
כוס אורז לא מבושל
4 עגבניות מגורדות
1 רסק עגבניות קטן

אופן הכנה:

  • נשים בקערה 400-500 גרם בשר בקר צלעות טחון, 1 בצל קצוץ דק דק, חופן פטרוזיליה קצוצה דק, מעט שמן, מעט סודה (שתייה קלה) מלח ופלפל שחור גרוס, מעט פפריקה מתוקה, כמון ומעט אבקת מרק עוף.
  •  נלוש היטב עם היד, נחתוך 3 תפוחי אדמה בינוני לפרוסות של ס”מ ונתבל במעט שמן, מעט כורכום ומלח, נסדר מסביב בתבנית פיירקס בשר ותפו”א לפי התמונה. 
  • לבשר שנשאר מוסיפים כוס אורז לא מבושל. אפשר לשים אורז עגול ולערבב היטב ולשים במרכז התבנית
  • בסיר קטן נשים מעט שמן זית ונוסיף 4 עגבניות מגורדות, 1 רסק עגבניות קטן, מלח ופלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כמון, אבקת מרק עוף. נערבב היטב ונוסיף מים שיהיה הרבה רוטב, לטעום שלא חסר משהו ואז נשפוך בפיירקס עד טיפה מעל הגובה של הכל
  • נכסה היטב בנייר כסף ונעביר לתנור על 200 מעלות במשך שעה ועשרים דקות בערך 
  • אחרי זאת נוריד את הנייר כסף ולתת לו טורבו בערך 15-20 דקות שיצמצמו הנוזלים ויקבל שיזוף.

סרטון עם מתכון נוסף למפרום אפוי:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: