מרק אפונה וברוקולי
המצרכים ל-10 מנות:
קילו ברוקולי שטוף היטב וללא גבעול
2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (לברור ולשטוף היטב)
2 בצלים קטנים קצוצים
כף אבקת מרק עוף
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
12 כוסות מים
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר גדול את המים, לאחר הרתיחה מוסיפים את האפונה. מכסים ומנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כשעה. לאחר מכן בודקים אם האפונה התרככה, אם לא יש להמשיך לבשל עוד קצת. מכניסים את הברוקולי, הבצל, השמן והתבלינים וממשיכים לבשל עוד 20-30 ד' עד לריכוך הברוקולי. מכבים את האש וטוחנים עם מוט בלנד ידני עד למרקם אחיד. מתקנים תיבול מלח פלפל וממשיכים לבשל כ5 דקות נוספות. ניתן להגיש עם קרוטונים. ניתן להעשיר את המרק עם מעט שמנת לבישול/קרם קוקוס בסיום הבישול.
בתיאבון