מרק בצל בסגנון צרפתי

מרק בצל בסגנון צרפתי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו למרק בצל צרפתי.

מצרכים:

  • 2 ק"ג בצל קלופים וחתוכים לרצועות
  • 2 כפות שמן זית
  • חמאה
  • כף סוכר
  • כוס יין לבן או אדום
  • שן שום כתושה(לא חובה)
  • כוס קמח
  • מיכל כפול של שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
  • רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
  • 2 ליטר מים רותחים
  • כפית שטוחה של מלח
  • 1 בגט רצוי ישן חתוך לפרוסות

אופן הכנה:

  1. בסיר שמים 2 כפות שמן זית מכסים את הסיר ומטגנים את הבצל למשך כ-20 דקות על מנת שיוציא את כל הנוזלים ושמים מעל בתחילת הטיגון 50 גרם חמאה,חשוב לערבב מדי פעם.
  2. לאחר כ-10 דקות של טיגון הבצל בסיר,מוסיפים כף סוכר וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  3. מוסיפים כוס יין לבן או אדום לאחר כרבע שעה של טיגון וממשיכים לטיגון ללא המכסה עד אשר האלכוהול(היין) מתאדה לגמרי.
  4. לאחר שהנוזלים התאדו ניתן להוסיף שן שום כתושה(לא חובה) וכוס של קמח ומתחילים לערבב עד אשר הקמח סופח את הנוזלים ומשחים בו זמנית.
  5. כאשר מרגישים שהעיסה נדבקת מוסיפים מיכל של שמנת מתוקה מערבבים היטב במשך כמה דקות ואז מוסיפים את האגוז מוסקט (לא חובה) ומערבבים.
  6. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים לסיר,כפית שטוחה של מלח ומבשלים למשך שעה (חשוב במשך השעה לכסות את הסיר אבל להשאיר טיפה פתוח).
  7. מסדרים את פרוסות הבגט על תבנית עם נייר אפיה וקולים עד להשחמה קלה בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות (בערך 5-10 דקות).
  8. לאחר שמוציאים את פרוסות הבגט (ברוסקטות מהתנור),מורחים חמאה על פרוסות הבגט בעודן חמות ולאחר מכן באותן אופן מורחים עגבניה טריה על פרוסות הבגט ומחזירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה מלאה.
  9. לאחר כשעה של בישול המרק,מוזגים לקערית מרק,שמים מעל את פרוסות הבגט ומעל גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות עד להשחמת הגבינה הצהובה,מוציאים נותנים להתקרר מעט ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: