מרק חרירה מושלם של תומר תומס

מרק חרירה מושלם
המרק האידיאלי לארוחה מפסקת ובכלל מרק מושלם, מתכון של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

המרק האידיאלי לארוחה מפסקת ובכלל מרק מושלם, מתכון של תומר תומס

אז איזה מצרכים צריך להכין מרק חרירה מושלם:

  • קופסת שימורים של גרגירי חומוס
  • קופסת שימורים של עדשים ירוקות מבושלות או כווס של עדשים ירוקות שנבשל במים למשך 25 דקות ולסנן.
  • כוס איטריות דקות
  • 3 כפות של קמח לבן + כוס מים
  • 3 עגבניות קצוצות
  • 2 בצלים בגודל בינוני קצוצים גס
  • 3 גבעולי סלרי קצוץ
  • חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • חבילה כוסברה קצוצה
  • מלח לפי הטעם
  • כפית שטוחה פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • 3 כפות שמן
  • כף מרק עוף
  • 4 ליטר מים חמים
  • 1 לימון

אז איך מכינים מרק חרירה מושלם?

  1. מסננים מנוזלים את גרגירי החומוס והעדשים ושמים בצד.
  2. מחממים את השמן בסיר ומתחילים בטיגון הבצל עד אשר הבצל שקוף ואז מוסיפים חצי כפית של כורכום ומערבבים.
  3. מוסיפים לסיר את העגבניות,פטרוזיליה הקצוצה,כוסברה קצוצה וגבעולי הסלרי הקצוצים ואת החומוס והעדשים הירוקות,מערבבים ומוסיפים כ-4 ליטר מים חמים.
  4. מוסיפים לסיר כף מרק עוף,כפית שטוחה של פלפל שחור ומלח לפי הטעם מערבבים ונותנים להתבשל למשך כ-20 דקות,בינתיים פותחים את הקמח.
  5. מוסיפים ל-3 כפות קמח,כוס מים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה ללא גושים.
  6. לאחר 20 דקות של בישול סוחטים לימון אחד ואת מיץ הלימון מוסיפים למרק ואז מוסיפים תוך כדי ערבוב מתמיד ובהדרגה את תערובת המים והקמח (רביכה) למרק .
  7. מוסיפים את האיטריות למרק ומבשלים למשך 5 דקות נוספות ולכבות את האש.
  8. מערבבים לפני הגשה ומגישים לפני הצום.

סרטון שמדגים את כל שלבי הכנת המרק חרירה:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: