תפריט סגור

מתכון בייגלה מתוק מושלם – קל להכנה

מתכון בייגלה מתוק מושלם

מתכון בייגלה מתוק מושלם

המתכון באדיבות: אילנית בניזרי
הבוקר מגיע ואין כמו לפתוח את הבוקר עם בייגלה מבצק שמרים מוברש בסירופ מתוק שנאפה בתנור הביתי.
נסו את המתכון ותהנו מריחות מטריפים של אפייה בבית.
המתכון קל להכנה ויוצר בייגלה מושלם.
לגבי המקור של הבייגל הדעות חלוקות,יש כאלה שטוענים שהומצא בגרמניה ויש כאלה שטוענים שמקור הבייגל הוא בצרפת.
האמת שזה פחות משנה איפה הוא יוצר לראשונה,מה שחשוב שניתן להנות ממנו 🙂 .

מצרכים להכנת המתכון של בייגלה מתוק:
1 ק"ג קמח מנופה
חצי כוס סוכר (כוס חד פעמי לשתיה קרה)
2 כפות שמרים
2 שקיות סוכר וניל
כפית מלח
2 ביצים
2 כוסות מים
חצי כוס שמן

להברשה:
כפית מים עם ביצה טרופה
שומשום

לסירופ המתוק:
כוס מים
חצי כוס סוכר רגיל או סוכר חום
כף תמצית וניל
כל המידות מתייחסות לכוס חד פעמי לשתייה קרה





אופן הכנה:
1.מתחילים בהכנת הבייגלה:שמים בקערה את הקמח,ומוסיפים את המצרכים הבאים לפי הסדר:שמרים,סוכר,סוכר וניל,2 ביצים,מלח,שמן ומים,לעבד בעזרת מיקסר עד לקבלת בצק אחיד או שאפשר ללוש ידנית.
2. לאחר שהתקבל בצק אחיד,יוצרים כדור מכסים ומתפיחים חצי שעה.
3. לאחר חצי שעה של התפחה,לשים את הבצק שוב כמה דקות,יוצרים שוב כדור מכסים ומתפיחים לחצי שעה נוספת.
4. לאחר חצי שעה של תפיחה נוספת,קורצים עיגולים,מגלגלים בצורת נחש ומלפפים כמו בורג או יש אפשרות ליצור משני עיגולים שקרצנו צמה של 2 ולהדק בסגירה וכך יוצרים את הבייגלה.
5. את הבייגלה שיצרנו מסדרים על תבנית עם נייר אפיה,מכסים במגבת ונותנים מנוחה של רבע שעה.
6. לאחר רבע שעה, מברישים את הבייגלה בביצה טרופה עם מים,מפזרים מעל שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, אופים עד שהבייגלה מזהיב.
7. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר,שמים שבסיר קטן את כל חומרי הסירופ ומבשלים במשך 8 דקות, עד שהסוכר נמס, ומצננים את הסירופ.
8. ברגע שמוציאים את הבייגלה מהתנור,מברישים ישר עם סירופ הסוכר,במידה ונשאר סירופ,שופכים מעל הבייגלה,זה נספג בבצק ומוסיף טעם

מתכון לסימיט – בייגלה טורקי

מתכון נוסף לבייגלה מתוק:

מתכון לבייגלה ירושלמי

דרגו את המתכון:
recipe image
שם המתכון:
מתכון בייגלה מתוק מושלם
Published On
ציון ממוצע
1.51star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)

1 Comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!