דרגו את המתכון

מתכון גלידת סמורס מפתיעה בשילוב טעמים מנצח

בסדר, תתכוננו להרפתקה עמוסה בטעמים כי אנחנו צוללים לתוך העולם של גלידת סמורס! דמיינו את זה: הטעם הנוסטלגי של פינוק מדורה קלאסי, שהפך לתענוג קפוא קרמי ומפנק.

עכשיו, בואו נדבר על מקורות. סמורס, תערובת המדורה האהובה של מרשמלו דביק, שוקולד נמס וקרקרים גרהם פריכים, הייתה מרכיב עיקרי במפגשים בחוץ במשך דורות. אבל מי אמר שאפשר ליהנות ממנו רק ליד האח? עם המתכון הזה, אתה יכול להביא את המהות של הלילות הנעימים האלה תחת הכוכבים ישירות למטבח שלך.

המתכון הזה מגיש מנה נדיבה של גלידת סמורס, מושלמת לחלוקה עם חברים ובני משפחה ביום קיץ חם (או בכל יום, באמת – מי יכול להתאפק?). זה סופר קל להכנה, אז אין צורך להילחץ על טכניקות מסובכות או ציוד מפואר. בנוסף, הוא ניתן להתאמה אישית לצרכים תזונתיים שונים, כולל אפשרויות כשרות.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בסיר בינוני מערבבים את השמנת המתוקה, החלב ומחצית מהסוכר. מחממים את התערובת על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהיא רק מתחילה להתבשל. מסירים מהאש.
  2. בקערה נפרדת, טורפים יחד את החלמונים ושארית הסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה וחיוורת.
  3. יוצקים באיטיות את תערובת השמנת החמה לתוך תערובת הביצים, תוך טריפה מתמדת למתן את הביצים.
  4. יוצקים את התערובת בחזרה לסיר ומחזירים לאש בינונית. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה מספיק כדי לצפות את גב הכף, בערך 5-7 דקות. אל תתנו לזה לרתוח.
  5. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את תמצית הוניל וקורט מלח. הניחו לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מכסים ומקררים למשך שעתיים לפחות, או עד לקירור יסודי.
  6. לאחר הצטננות, יוצקים את התערובת לתוך מכשיר גלידה ומערבבים לפי הוראות היצרן, בדרך כלל כ-20-25 דקות.
  7. במהלך הדקות האחרונות של החביתה, הוסיפו את המיני מרשמלו, השוקולד הקצוץ ופצפוצי הגרהם המרוסקים. תנו ליצרן הגלידה לשלב אותם בתערובת.
  8. העבירו את הגלידה המחורצת לכלי העמיד במקפיא, ושכבו אותה עם מרשמלו נוסף, שוקולד ופצפוצי גרהם אם תרצו. מקפיאים למשך שעתיים לפחות, או עד להתייצבות.
  9. כאשר מוכנה להגשה, הניחו לגלידה לשבת בטמפרטורת החדר למשך מספר דקות כדי להתרכך מעט לפני הסקופים.

חלופות מתכון:

לגרסה כשרה, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים, כולל המרשמלו והשוקולד.

אתה יכול להחליף את הקרם הכבד בקרם קוקוס או קרם קשיו לאופציה נטולת חלב.

השתמש בקרקרים גרהם ללא גלוטן או השמיט אותם לחלוטין לגרסה ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים:

כמות, זמן הכנה ורמת קושי: מתכון זה מכיל כ-6 מנות ולוקח כ-4 שעות הכנה, כולל זמן קירור והקפאה. זה מדורג כקל כי זה לא דורש שום טכניקות מפוארות – רק קצת סבלנות בזמן שהגלידה מתקבעת.

טיפים לשיפור:

והנה – גלידת סמורס תוצרת בית שבטוח תרשים! תיהנו מהטעמים העשירים והדקדנטיים ותתענגו על זיכרונות הקיץ שעברו סביב המדורה, והכל בכף טעימה אחת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות