תפריט סגור

מתכון לאסאדו בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה

אסאדו בתנור

נאוה מלכה משתפת אותנו במתכון שלה לאסאדו בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה.


  • 2 קילו אסאדו עם עצם או בלי
  • חתוך לחתיכות גדולות.
  • תפוחי אדמה קטנים.
  • בטטה.
  • 2 בצלים .
  • שיני שום מראש שלם.
  • רוזמרין.
  • למשרה
  • כף פפריקה.
  • רבע כוס שמן זית.
  • 2 כפות סילאן.
  • מלח.
  • פלפל שחור גרוס..
  • כוס וחצי מים רותחים

אופן ההכנה:

  • לשטוף טוב את נתחי האסאדו לייבש..
  • פפריקה סילאן שמן זית מלח פלפל שחור.לערבב טוב..
  • לעסות טוב את הבשרעםהתערובת ולהניח במקרר ,אפשרי לכמה שעות.
  • לצרוב את הנתחים במחבת חמה ללא שמן.
  • להניח בסיר שמיועד לתנור.
  • לשטוף את התפוחי אדמה אין צורך לקלף.
  • לקלף את הבטטה .
  • להוסיף למשרה שעיסינו את הבשר כוס וחצי מים רותחים.
  • להשרות את התפוחי האדמה והבטטה במשרה ולשים בסיר.לשפוך את כל הנוזלים בסיר.
  • להניח את הבצלים אני שמה עם הקליפה.
  • לפזר את שיני השום.
  • להניח 3 ענפי רוזמרין.
  • לסגור את הסיר טוב .
  • להניח בתנור שחומם מראש עם 220 למשך חצי שעה.
  • אחרי חצי שעה להנמיך את התנור ל160 לעוד שעתיים או עד שנועצים קיסם והבשר רך.
  • להוציא מכסה ולאפות עוד חצי שעה ללא מכסה.
  • לבדוק אם חסר נוזלים אז להוסיף.
Posted in בשר

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!