חיפוש

מתכון טוב ללקק אצבעות לעוף מטוגן קריספי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון טוב ללקק אצבעות לעוף מטוגן קריספי

עוף מטוגן הוא אוכל מנחם קלאסי ששורשיו במטבח הדרומי בארצות הברית. הוא אהוב על המראה החיצוני הפריך והבשר העסיסי והרך מבפנים. בין אם מוגש כמנה עיקרית, חטיף מסיבה או פיקניק מועדף, עוף מטוגן מפגיש אנשים עם הטעם שאי אפשר לעמוד בפניו והקראנץ' המשביע שלו.

רכיבים:

  • 1 ק"ג חתיכות עוף (עצמות לתוספת טעם)
  • 2 כפות של קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1/2 כפית פלפל קאיין (להתאים לפי העדפת התבלינים שלך)
  • 2 כוסות חמאה (לריכוך העוף)
  • שמן צמחי, לטיגון

טיפ תזונה: אתה יכול לבחור בקמח מלא או תערובת קמח ללא גלוטן לחלופה בריאה יותר.

תפוקת מתכון וזמן הכנה: מתכון זה משרת כ-4-6 אנשים, תלוי בתיאבון ובגודל המנות. זמן ההכנה אורך כ-30 דקות, לא כולל זמן ההשרה.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקושי "בינוני". למרות שזה כולל כמה שלבים, הם פשוטים יחסית וניתנים להשגה עם קצת ביטחון במטבח.

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את חלקי העוף והחמאה. ודא שכל חלק מצופה היטב. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות, או למשך הלילה לקבלת התוצאות הטובות ביותר. שלב זה עוזר לרכך את העוף ומחדיר בו טעם.
  2. בקערה גדולה נוספת מערבבים יחד את הקמח, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה, אבקת השום, אבקת הבצל ופלפל הקאיין עד לקבלת תערובת אחידה. תערובת הקמח המתובלת הזו תעניק לעוף שלך את הקרום הפריך שאי אפשר לעמוד בפניו.
  3. מוציאים את העוף הכבוש מהמקרר ונותנים לו לשבת בטמפרטורת החדר כ-15 דקות. זה מאפשר בישול אחיד יותר. לאחר מכן, חתיכה אחת בכל פעם, חורר את העוף בתערובת הקמח המתובלת, תוך הקפדה על ציפוי ביסודיות. מנערים את עודפי הקמח ומניחים את העוף המצופה על רשת מעל תבנית אפייה. זה עוזר לציפוי להיצמד טוב יותר ומקדם פריכות.
  4. במחבת גדולה או בתנור הולנדי, מחממים כ-2-3 ס"מ של שמן צמחי על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מגיע ל-175 מעלות צלזיוס. השתמש במדחום של סוכריות או טיגון כדי לעקוב אחר הטמפרטורה לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
  5. מניחים בזהירות את נתחי העוף המצופים לתוך השמן החם, ומקפידים לא להעמיס את המחבת. מטגנים בקבוצות במידת הצורך. מבשלים את העוף כ-6-8 דקות לכל צד, או עד להזהבה ומבושלת. השתמש במלקחיים כדי להפוך את העוף באמצע הבישול להשחמה אחידה.
  6. לאחר שהעוף מבושל לשלמות זהובה, העבירו אותו לצלחת מרופדת במגבת נייר או לרשת כדי לנקז את עודפי השמן. הניחו לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה כדי לתת למיצים להתפזר מחדש. מגישים חם ופריך, עם הצדדים האהובים עליכם כמו פירה, סלט כרוב או לחם תירס.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, אתה יכול להשתמש בעוף עם תעודת כשרות ולהחליף אופציות ללא חלב כמו חלב שקדים או חלב קוקוס לחלב החמאה.

כדי להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן, השתמשו בתערובת קמח ללא גלוטן או בקמח שקדים במקום בקמח לכל מטרה.

לטוויסט בריא יותר, אפשר להשתמש בחזה עוף או ירכיים ללא עור ולאפות אותם בתנור במקום לטגן. פשוט מצפים את העוף בתערובת הקמח המתובל, מניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות צלזיוס כ-25-30 דקות, או עד שהוא מוכן ופריך.

יתרונות תזונתיים:

  • בעוד שעוף מטוגן הוא ללא ספק מפנק, יש דרכים לעשות אותו קצת יותר בריא. 
  • על ידי שימוש בחזה עוף רזה וטיגון רדוד במקום טיגון בשמן עמוק, ניתן להפחית את תכולת הקלוריות והשומן. 
  • בנוסף, עוף הוא מקור מצוין לחלבון, חיוני לשיקום וגדילת השרירים. רק שימו לב לגדלי המנות ותהנו מעוף מטוגן כפינוק מדי פעם.

טיפים לבישול:

  • לקבלת עוף פריך במיוחד, ניתן לטבול כפול את נתחי העוף בתערובת הקמח לאחר הציפוי הראשון. פשוט טובלים אותם בחזרה בחלב החמאה ואז שוב בקמח לפני הטיגון.
  • אם אתם מעדיפים בעיטה חריפה יותר, אפשר להגדיל את כמות פלפל הקאיין בתערובת התיבול או להוסיף קורטוב של רוטב חריף למרינדת החלב.
  • כדי לשמור על העוף חם ופריך בזמן טיגון מספר מנות, ניתן להעביר את הנתחים המבושלים לתנור נמוך (בסביבות 120 מעלות צלזיוס) תוך כדי הטיגון.
  • שאריות עוף מטוגן ניתנות למקרר עד 3-4 ימים ולחמם מחדש בתנור 180 מעלות צלזיוס למשך כ-10-15 דקות עד לחימום.

אז הנה, מתכון מפתה לעוף מטוגן קריספי שבטוח יהפוך לחביב המשפחה! תהנה מהטוב הפריך ושתף את האהבה עם החברים והמשפחה שלך. בישול שמח!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות