דג סול מטוגן הוא מאכל קלאסי שאהוב על טעמו העדין והמרקם הפריך. מקורה מאזורי חוף ברחבי העולם, מנה זו נהנית מזה מאות שנים. דג סול, הידוע בטעמו העדין ובשרו הרך, מצופה בתערובת קמח מתובלת ולאחר מכן מטוגן עד להזהבה ופריכה. דג סוליה מוגש חם וטרי, מטוגן הוא ארוחה פשוטה אך משביעה שניתן ליהנות ממנה בפני עצמה או עם הצדדים האהובים עליכם.
מקורות מתכון:
מנות דגים מטוגנים היו מרכיב עיקרי במטבחי החוף במשך מאות שנים, עם וריאציות שנמצאות בתרבויות רבות ברחבי העולם. שיטת טיגון דגים בציפוי קמח מתובל היא טכניקה שעברה בדורות, וכתוצאה מכך מנה אהובה על הפשטות והטעימה שלה.
רשימת רכיבים:
4 פילה דג סול
1 כוס קמח לכל מטרה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית אבקת שום
2 ביצים טרופות
שמן צמחי, לטיגון
פלחי לימון, להגשה
פטרוזיליה טרייה, לקישוט (לא חובה)
הוראות הכנה שלב אחר שלב:
- הכינו את הדג:
- שוטפים את פילה הדגים במים קרים ומייבשים אותם בנייר סופג. זה עוזר להסיר כל לחות עודפת, ומבטיח שציפוי הקמח נצמד היטב.
- מתבלים את פילה הדג במלח ופלפל משני הצדדים.
- הכינו את הציפוי:
- בצלחת רדודה משלבים את הקמח לכל מטרה, מלח, פלפל שחור, פפריקה ואבקת שום. מערבבים היטב לפיזור אחיד של התבלינים.
- בכלי רדוד אחר טורפים את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מצפים את הדג:
- טובלים כל פילה דג מתובל בביצים הטרופות, מוודאים שהוא מצופה במלואו.
- לאחר מכן, חורר את פילה הדג בתערובת הקמח המתובל, תוך לחיצה עדינה כדי להדביק את הקמח לדג משני הצדדים. מנערים את עודפי הקמח.
- מטגנים את הדג:
- במחבת גדולה, מחממים שמן צמחי על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מגיע ל180°C.
- מניחים בזהירות את פילה הדג המצופה לתוך השמן החם, נזהרים לא להעמיס את המחבת. מבשלים בקבוצות במידת הצורך.
- מטגנים את הדג 3-4 דקות מכל צד, או עד להזהבה ופריכה. השתמשו במלקחיים כדי להפוך בעדינות את הדג באמצע הבישול.
- לאחר הבישול, מעבירים את פילה הדג המטוגן לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
- הגישו ותהנו:
- מגישים את דג הסול המטוגן חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה ופלחי לימון בצד.
- חברו לתוספות האהובות עליכם כמו ירקות מאודים, אורז או סלט לארוחה שלמה.
- תהנו מדג הסול המטוגן הפריך ובטעמים כמנה עיקרית טעימה!
יתרונות תזונתיים:
דג סול דל בקלוריות ובשומן, מה שהופך אותו לאפשרות חלבון בריאה. הוא גם מקור טוב לחומרי תזונה חיוניים כמו ויטמינים B12 וD, כמו גם חומצות שומן אומגה 3, המועילות לבריאות הלב. כשהוא מטוגן במתינות ושילוב עם צדדים מזינים, דג סול מטוגן יכול להיות חלק מתזונה מאוזנת.
מנות:
מתכון זה משרת 4 אנשים.
זמן הכנה:
זמן ההכנה לדג סול מטוגן הוא כ15 דקות, עם זמן בישול כולל של 1015 דקות.
רמת קושי:
מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מכיוון שהוא דורש מרכיבים בסיסיים וטכניקות בישול פשוטות. אפילו טבחים מתחילים יכולים להכין את המנה הזו בהצלחה.
חלופות למתכונים:
לאוכלי הכשרות ניתן להחליף את דג הסול בסוגים אחרים של דגים לבנים בעלי תעודת כשרות כמו אמנון או בקלה. בנוסף, אתה יכול להשתמש בקמח מצות או קמח שקדים במקום קמח לכל מטרה לחלופה נטולת גלוטן.
טיפים לבישול:
- יש לוודא שהשמן חם מספיק לפני טיגון הדג. אתה יכול לבדוק את הטמפרטורה על ידי הטלת חתיכת לחם קטנה לתוך השמן. אם הוא רוחש ומשחים תוך כמה שניות, השמן מוכן.
- מטגנים את פילה הדג בקבוצות כדי למנוע צפיפות יתר של המחבת, מה שעלול לגרום לבישול לא אחיד ולדגים רטובים.
- מסננים את הדג המטוגן על נייר סופג כדי להסיר עודפי שמן לפני ההגשה. זה עוזר לשמור על הדג פריך ומונע ממנו להיות שמנוני.
- מגישים את דג הסול המטוגן חם עם פלחי לימון ומקשטים בפטרוזיליה טרייה לפרץ של טעם וצבע.