דרגו את המתכון

 

דג סול מטוגן הוא מאכל קלאסי שאהוב על טעמו העדין והמרקם הפריך. מקורה מאזורי חוף ברחבי העולם, מנה זו נהנית מזה מאות שנים. דג סול, הידוע בטעמו העדין ובשרו הרך, מצופה בתערובת קמח מתובלת ולאחר מכן מטוגן עד להזהבה ופריכה. דג סוליה מוגש חם וטרי, מטוגן הוא ארוחה פשוטה אך משביעה שניתן ליהנות ממנה בפני עצמה או עם הצדדים האהובים עליכם.

 

מקורות מתכון:

מנות דגים מטוגנים היו מרכיב עיקרי במטבחי החוף במשך מאות שנים, עם וריאציות שנמצאות בתרבויות רבות ברחבי העולם. שיטת טיגון דגים בציפוי קמח מתובל היא טכניקה שעברה בדורות, וכתוצאה מכך מנה אהובה על הפשטות והטעימה שלה.

 

רשימת רכיבים:

 4 פילה דג סול

 1 כוס קמח לכל מטרה

 1 כפית מלח

 1/2 כפית פלפל שחור

 1/2 כפית פפריקה

 1/4 כפית אבקת שום

 2 ביצים טרופות

 שמן צמחי, לטיגון

 פלחי לימון, להגשה

 פטרוזיליה טרייה, לקישוט (לא חובה)

 

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

  1. הכינו את הדג:
  1. הכינו את הציפוי:
  1. מצפים את הדג:
  1. מטגנים את הדג:
  1. הגישו ותהנו:

יתרונות תזונתיים:

דג סול דל בקלוריות ובשומן, מה שהופך אותו לאפשרות חלבון בריאה. הוא גם מקור טוב לחומרי תזונה חיוניים כמו ויטמינים B12 וD, כמו גם חומצות שומן אומגה 3, המועילות לבריאות הלב. כשהוא מטוגן במתינות ושילוב עם צדדים מזינים, דג סול מטוגן יכול להיות חלק מתזונה מאוזנת.

מנות:

מתכון זה משרת 4 אנשים.

זמן הכנה:

זמן ההכנה לדג סול מטוגן הוא כ15 דקות, עם זמן בישול כולל של 1015 דקות.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מכיוון שהוא דורש מרכיבים בסיסיים וטכניקות בישול פשוטות. אפילו טבחים מתחילים יכולים להכין את המנה הזו בהצלחה.

חלופות למתכונים:

לאוכלי הכשרות ניתן להחליף את דג הסול בסוגים אחרים של דגים לבנים בעלי תעודת כשרות כמו אמנון או בקלה. בנוסף, אתה יכול להשתמש בקמח מצות או קמח שקדים במקום קמח לכל מטרה לחלופה נטולת גלוטן.

טיפים לבישול:

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות