דרגו את המתכון
טורטיית החביתה, פיוז'ן מענג של חביתה קלאסית והלבבות של טורטייה ספרדית, מציעה ארוחה משביעה פשוטה ורב-תכליתית.
המנה הזו משלבת את הטעם הרך והביצי של חביתה עם המרקמים והטעמים החזקים האופייניים לטורטייה, כמו תפוחי אדמה ובצל, מה שהופך אותה לבחירה מושלמת לכל ארוחה ביום. בין אם אתם שואפים לארוחת בוקר דשנה, ארוחת צהריים מספקת או ארוחת ערב קלה, המתכון הזה מתאים לצרכים שלכם. זוהי גם דרך נפלאה להשתמש בשאריות הירקות, מה שהופך אותו לא רק לטעים אלא גם לחסכוני.
איך להכין טורטיית חביתה – הרכיבים
- 6 ביצים גדולות
- 300 גרם תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק
- 1 בצל בינוני, פרוס דק
- 100 גרם גבינה (אופציונלי, יכולה להיות צ'דר, מוצרלה או העדפה שלך), מגוררת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 כפות שמן זית
צִיוּד:
- מחבת טפלון (קוטר כ-24 ס"מ)
- קערת ערבוב
- מָרִית
שלבי הכנה עבור חביתת טורטיה או טורטיה חביתה:
- מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על אש בינונית.
- מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה הפרוסים והבצל, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-10-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים והבצל מקורמל.
- בקערת ערבוב טורפים את הביצים עם קורט מלח ופלפל.
- לאחר שתפוחי האדמה והבצל מבושלים, מוסיפים אותם לביצים הטרופות ומערבבים בעדינות לאיחוד. אם משתמשים בגבינה, מוסיפים אותה לתערובת כעת.
- מנקים את המחבת ומחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות על אש בינונית.
- יוצקים את תערובת הביצים, תפוחי האדמה והבצל בחזרה למחבת, מפזרים אותה באופן שווה.
- מבשלים את הטורטיה אומלט כ-5 דקות, או עד שהשוליים מתחילים להתייצב והתחתית מזהיבה.
- הפוך בזהירות את החביתה באמצעות צלחת גדולה או מכסה כדי לעזור לך להפוך אותה, ואז החלק אותה בחזרה למחבת כדי לבשל את הצד השני.
- מבשלים עוד 3-5 דקות, או עד שהחביתה מתייצבת לגמרי ומזהיבה משני הצדדים.
- מחליקים את טורטיית החביתה על צלחת ומניחים לה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים.
הגישו את טורטיית החביתה שלכם חמימה או בטמפרטורת החדר, בליווי סלט טרי או בצדדים האהובים עליכם. המנה הזו היא עדות לשמחה שבמרכיבים פשוטים מתאחדים כדי ליצור משהו באמת מנחם וטעים.