חיפוש

מתכון ללזניה חצילים וגבינות – טעימה ברמות!

מתכון ללזניה חצילים וגבינות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

לזניה חצילים וגבינות היא מנה דשנה ומנחמת המפגישה שכבות של פרוסות חצילים נימוחות, רוטב עגבניות עשיר, גבינת שמנת ועשבי תיבול מלאי טעם.

הגרסה הצמחונית הזו של לזניה מסורתית היא לא רק טעימה אלא גם דרך מצוינת לשלב יותר ירקות בארוחות שלך.

מושלם לארוחות ערב משפחתיות או לאירועים מיוחדים, הלזניה הזו בטוח תהפוך למועדפת באוסף המתכונים שלך.

הזמן הדרוש: כשעה ו-30 דקות

 

רכיבים:
– 2 חצילים בינוניים (כ-600 גרם)
– 500 גרם גבינת ריקוטה
– 200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
– 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
– רוטב עגבניות 500 מ"ל
– 2 שיני שום, קצוצות
– 1 בצל קצוץ דק
– 2 כפות שמן זית
– 1 כפית אורגנו מיובש
– 1 כפית בזיליקום מיובש
– מלח ופלפל לפי הטעם
– עלי בזיליקום טריים לקישוט
– אופציונלי: 200 גרם עלי תרד, נבולים

 

שלבים:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בשמן זית.
2. פורסים את החצילים לאורכם לרצועות דקות בעובי של כ-0.5 ס"מ.
3. להניח את פרוסות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולפזר עליהן מלח. הניחו להם לשבת כ-15 דקות כדי לשחרר עודף לחות.
4. במחבת מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים שום טחון ובצל קצוץ, ומאדים עד לריכוך וריחני.
5. מוסיפים למחבת את רוטב העגבניות יחד עם אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, מלח ופלפל. נותנים לרוטב להתבשל כ-10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
6. שוטפים את פרוסות החציל המלוח ומייבשים אותן בעזרת נייר סופג.
7. בתבנית האפייה המוכנה מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות בתחתית.
8. מסדרים מעל הרוטב שכבה של פרוסות חצילים ואחריהן שכבה של גבינת ריקוטה, גבינת מוצרלה וגבינת פרמזן.
9. חוזרים על השכבות עד לשימוש בכל המרכיבים, ומסיימים בשכבת גבינה מעל.
10. מכסים את תבנית האפייה בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 45 דקות.
11. מסירים את נייר הכסף ואופים 15 דקות נוספות, או עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.
12. לאחר האפייה מוציאים את הלזניה מהתנור ונותנים לה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים.
13. מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים חם. תהנה מלזניה חצילים וגבינות טעימה שלך!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות