חיפוש

מתכון לטורטליני / קרפלאך / ורניקי

טורטליני קרפלך ורניקי
מתכון פשוט וטעים לטורטליני / ורניקי / קרפלאך

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

המתכון באדיבות: נדיה אביזוב גדלוב
מצרכים להכנת טורטליני / קרפלאך / ורניקי :
1 קילו קמח מנופה
4 כפות שמן
2 ביצים גודל בינוני
450-500 מ"ל מים חמים
כף מלח

למילוי:
3-4 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים
50 גרם חמאה או שמן
2 בצלים גדולים קצוצים דק
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת המילוי: שמים מים עם מעט מלח בסיר ומבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, מסננים מהמים ומועכים לפירה.
2. מטגנים את הבצלים במחבת עם שמן או חמאה עד להזהבה,מתבלים בפלפל שחור ומלח וכאשר הבצל מזהיב ,מוסיפים לפירה תפוחי האדמה ומערבבים היטב ונותנים לזה להתקרר.
3. בקערה שמים את מרכיבי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד,עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4. לאחר כחצי שעה במקרר, מחלקים את הבצק ל-6 חלקים על משטח מקומח, לרדד דק כל חלק ולקרוץ עם קורצן עיגולים.
5. שמים במרכז כל עיגול את המילוי תפוחי אדמה שהכנו וסוגרים לצורת חצי ירח.
6. מרתיחים בסיר עמוק מים עד 3/4 גובה של הסיר,מוסיפים 4 כפות שמן וכף מלח ומביאים לרתיחה.
7. מכניסים בעדינות למים הרותחים 10-12 כיסונים בכל פעם ,מחכים עד שהם צפים למעלה ואז מבשלים 6-7 דקות (מומלץ לטעום אחד לפני שמוציאים מהמים.
8. לאחר שהוצאנו מהמים את הכיסונים מטגנים במחבת עם מעט חמאה.
7בסיר עמוק להרתיח 3/4 גובה מים עם כף מלח 4 כפות שמן להכניס בעדינות כ 10-12 כיסונים למים הרותחים עד שהם צפים ולהמתין כ 6-7 דק' (ממליצה לקחת אחד ולטעום). לסנן ולעביר למחבת עם מעט חמאה ולהקפיץ..

ניתן להגיש עם שמנת חמוצה,פטריות מטוגנות מתובלנות עם מלח,פלפל שחור ותימין או בזיליקום מיובש ופרוסות בצל מטוגנות בחמאה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות