חיפוש

מתכון למעדן פשטידת כרוב פרווה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון למעדן פשטידת כרוב פרווה

בסדר, בואו נצלול לעולם המענג של פשטידת כרוב פרווה! מנה מלוחה זו מתהדרת בהיסטוריה עשירה, שמקורה במטבח היהודי המזרח-אירופאי, שם היה מרכיב עיקרי במהלך חגיגות ומפגשים משפחתיים. זוהי מנה דשנה ומנחמת שמצאה את דרכה למטבחים רבים ברחבי העולם.

רכיבים:

  • 1 ראש כרוב בינוני (כ-1 ק"ג), פרוס דק
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 200 גרם פטריות פרוסות
  • 1 כוס אורז מבושל
  • 1 כוס מרק ירקות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • 1 דף בצק עלים (קנייה בחנות או תוצרת בית)

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או למי שמקפיד על הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון הזה בקלות. ודא שכל המרכיבים הם כשרים, והחליפו מרק ירקות בכל מרק על בסיס בשר. בנוסף, אתה יכול להתנסות עם דגנים שונים כמו קינואה או בורגול במקום אורז לתוספת גיוון.

יתרונות תזונתיים:

  • פשטידת כרוב זה לא רק טעים אלא גם עמוס ביתרונות תזונתיים. 
  • כרוב דל בקלוריות ועתיר סיבים, ויטמינים C ו-K ונוגדי חמצון. 
  • זה גם מקור טוב למינרלים כמו מנגן, סידן ואשלגן. 
  • פטריות מוסיפות טעם אדמתי והן עשירות בחלבון, סיבים וויטמינים ומינרלים שונים. 
  • עם תוספת של שמן זית ואורז, מנה זו מציעה איזון מעוגל היטב של פחמימות, שומנים וחלבונים.

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה משרת כ-6-8 אנשים, מה שהופך אותו למושלם לארוחת ערב משפחתית או להתכנסות. לגבי זמן ההכנה, צפו להקדיש כ-45-50 דקות להכנה והרכבת הפשטידה, עם 30-35 דקות נוספות לאפייה.

רמת קושי: מבחינת קושי, הייתי מדרג את המתכון הזה כבינוני. אמנם השלבים פשוטים, אבל יש כמה מרכיבים לניהול בו זמנית, כמו בישול הכרוב והפטריות בזמן הכנת המאפה והמילוי.

טיפים לשיפור:

  • כדי לשפר את פרופיל הטעמים של פשטידת כרוב פרווה זו, שקול להוסיף גבינה מגוררת (אם לא לשמור עליה פרווה), כגון פרמזן או פטה, לתערובת המילוי לפני האפייה. 
  • אתה יכול גם לפזר קצת שומשום או פרג על גבי המאפה לפני האפייה לתוספת מרקם ומשיכה ויזואלית. 
  • בהרכבת הפשטידה יש להקפיד ללחוץ היטב על שולי המאפה כדי לאטום את המלית ולמנוע נזילות במהלך האפייה. 
  • ולבסוף, מניחים לפשטידה להתקרר כמה דקות לאחר האפייה כדי שהמילוי יתייצב לפני החיתוך וההגשה. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות