חיפוש

פסטה ברוטב עגבניות – תענוג פסטה עגבניות קלאסי

פסטה ברוטב עגבניות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

הנוחות הנצחית של צלחת פסטה ישנה עם רוטב עגבניות! המנה הקלאסית הזו מפארת שולחנות ארוחת ערב במשך דורות, חוצה גבולות ומביאה שמחה לאוהבי אוכל ברחבי העולם. 

מקור  המתכון:

מנה זו נולדה בלב המטבחים האיטלקיים, הטעמים הצנועים אך החזקים שלו הפכו אותו למרכיב עיקרי במשקי בית ברחבי העולם. היום נחלוק מתכון חסין תקלות שעושה כבוד לשורשים האיטלקיים שלו תוך שהוא משאיר מקום לנגיעות אישיות.

רשימת רכיבים:

 400 גרם מהפסטה האהובה עליכם (ספגטי, פנה, או כל צורה שתרצו)

 500 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות

 3 שיני שום, קצוצות

 1 בצל קטן, קצוץ דק

 2 כפות שמן זית

 1 כפית אורגנו מיובש

 1 כפית בזיליקום מיובש

 מלח ופלפל לפי הטעם

 גבינת פרמזן טריה מגוררת להגשה

 

שלבי הכנה:

  1. להרתיח את הפסטה: בסיר גדול מביאים לרתיחה מי מלח. מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומניחים בצד.
  2. מכינים את הרוטב: במחבת מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים שום טחון ובצל קצוץ. מטגנים עד להזהבה וריח.
  3. מוסיפים עגבניות: זורקים פנימה את קוביות העגבניות, האורגנו המיובש, הבזיליקום המיובש, המלח והפלפל. הניחו לתערובת להתבשל במשך 15-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. העגבניות אמורות להתפרק, וליצור רוטב עשיר וטעים.
  4. משלבים פסטה ורוטב: מערבבים את הפסטה המבושלת לתוך רוטב העגבניות, מבטיחים שכל גדיל מצופה בטוב טעם.
  5. מגישים ומקשטים: מחלקים את הפסטה לצלחות. מפזרים גבינת פרמזן טרייה מגוררת עבור השכבה הנוספת של שלמות מלוחה.

 

יתרונות תזונתיים:

  • עגבניות מביאות שפע של ויטמינים, כולל A, C וK, כמו גם אשלגן ונוגדי חמצון.
  • פסטה מחיטה מלאה יכולה להוסיף סיבים לתערובת, לסייע לעיכול ולספק אנרגיה מתמשכת.

תשואה וזמן:

מתכון זה משרת כ-4 נשמות רעבות ולוקח כ30-40 דקות להכנה מתחילתו ועד סופו. 

רמת הקושי?

קל, אפילו לטירוני מטבח!

הצעות חלופיות:

לאוכלי כשרות, החליפו את גבינת הפרמזן בחלופה כשרה או דלגו עליה לגמרי. ניתן גם לבחור בפסטה ללא גלוטן במידת הצורך. אל תהסס לזרוק פנימה כמה פטריות מוקפצות, תרד או זיתים לתוספת טעם ותזונה.

טיפים לניצחון קולינרי:

  •  אל תימנע מלהתנסות בצורות שונות של פסטה  זה יכול לשנות את כל החוויה!
  •  הוסף קורט פתיתי פלפל אדום אם אתה אוהב מעט חום ברוטב שלך.
  •  עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום או פטרוזיליה מהווים קישוט מצוין.
  •  שמור כוס מי פסטה לפני הניקוז; ניתן להשתמש בו כדי להתאים את עקביות הרוטב.
  •  לטפטף מעט שמן זית נוסף לפני ההגשה לגימור מבריק זה.

עכשיו, התכוננו לצלול לתוך צלחת של נוחות שהיא קלה וטעימה! תהנו מהמסע הקולינרי, חברים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות