מתכון למרק אפונה מדהים של תומר תומס

מרק אפונה מתכון
מרק אפונה מתכון של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מתכון למרק אפונה מדהים של תומר תומס

מצרכים להכנת מרק אפונה:
3 שיני שום
2 כפיות כמון
חצי כפית כורכום
1 כפית פפריקה אדומה
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
500 גרם אפונה יבשה לברור היטב.
2 גזרים חתוכים לרצועות או 2 בטטה חתוכים לקוביות
1 בצל גדול או 2 קטנים
2 ליטר מים חמים

אופן הכנה:
1. מחממים חצי כוס חד פעמית של שמן ובינתיים קוצצים את הבצל.
2. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שנהיה שקוף ואז מוסיפים את שיני השום ומערבבים היטב.
3.מוסיפים לסיר את הגזרים,כורכום,פפריקה אדומה,פלפל שחור ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את המים החמים לסיר.
5. מוסיפים את האפונה היבשה לסיר ומערבבים היטב ומבשלים במשך שעה.
6. לאחר 40 דקות של בישול מוסיפים את הכמון והמלח מערבבים ומבשלים כ-20 דקות נוספות ,סה"כ שעה של בישול.
7. לאחר שעה של בישול טוחנים את המרק, אם המרק סמיך מדיי ניתן להוסיף מים חמים.

ניתן לסחוט לימון מעל המרק

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: