חיפוש

מתכון למרק עצם בקר – לא רק טעים ומיוחד, גם מרפא(!)

מתכון למרק עצם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מרק עצמות, מרכיב עיקרי במסורות קולינריות ברחבי העולם, נחגג לא רק בזכות הטעמים העמוקים והעשירים שלו, אלא גם בזכות היתרונות התזונתיים שלו.

מרק זה, שנוצר על ידי רתיחה של עצמות לתקופה ממושכת, מחלץ את המח, הקולגן והמינרלים, וכתוצאה מכך סם מזין שניתן ליהנות ממנו לבד או להשתמש בו כבסיס למרקים, תבשילים ורטבים. הכנת מרק עצמות היא תרגול בסבלנות ובפשטות, הפיכת מרכיבים צנועים למרק בריא וטעים המגלם את המהות של נוחות תוצרת בית.

מנה זו אף מומלצת לאנשים עם בעיות מעי או מחלות כמו קרוהן, קוליטיס וכו'.

איך להכין מרק עצם – הרכיבים

  • 1.5 קילוגרם של עצמות מעורבות (בשר בקר, עוף או שילוב שלהם, כולל מפרקים ומפרקי אצבעות)
  • 2 גזרים בינוניים, קצוצים גס לחתיכות של 5 ס"מ
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים גס לחתיכות של 5 ס"מ
  • 1 בצל גדול, חתוך לרבעים (על העור לתוספת צבע)
  • 4 שיני שום חצויות (על העור)
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
  • כמה ענפי טימין טרי
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • מים (מספיק לכסות את העצמות בסיר)
  • מלח (לפי הטעם, מוסיפים לקראת סוף הבישול)

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מניחים את העצמות על תבנית אפייה וצולים 30 דקות, הופכים פעם אחת באמצע הדרך עד להזהבה.
  2. מעבירים את העצמות הצלויות ואת כל המיצים לסיר גדול.
  3. מוסיפים לסיר עם העצמות את הגזר, הסלרי, הבצל, השום, עלי הדפנה, גרגרי הפלפל והתימין.
  4. יוצקים פנימה מספיק מים קרים כדי לכסות הכל ב-5 ס"מ לפחות.
  5. מוסיפים את חומץ התפוחים; זה עוזר לחלץ חומרים מזינים מהעצמות.
  6. מביאים לאט לאט לרתיחה על אש בינונית, ומסירים קצף או זיהומים שעולים אל פני השטח.
  7. מנמיכים את האש לרמה הנמוכה ביותר, מכסים חלקית במכסה ומבשלים בעדינות. עבור עצמות עוף, מבשלים במשך 12-24 שעות; עבור עצמות בקר, כוון ל-24-48 שעות. ככל שתבשל זמן רב יותר, כך המרק יהיה עשיר וטעים יותר.
  8. במהלך תהליך הבישול, מדי פעם רפרפו את פני השטח והוסיפו עוד מים לפי הצורך כדי לשמור על העצמות טבולות.
  9. בשעה האחרונה של הבישול מוסיפים מלח לפי הטעם.
  10. מסננים את המרק דרך מסננת דקיקה לתוך קערה גדולה, וזורקים את המוצקים.
  11. מניחים למרק להתקרר ואז מקררים. לאחר הצטננות, מסירים את השומן שהתמצק מלמעלה.
  12. שומרים את המרק במקרר עד 5 ימים, או מקפיאים במנות קטנות יותר עד 3 חודשים.

ליהנות מכוס מרק עצמות כמו שהוא או להשתמש בו במתכונים האהובים עליך היא דרך נפלאה לשלב את היתרונות הבריאותיים והטעמים של המרקחת המסורתית הזו בתזונה היומית שלך.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות