דרגו את המתכון

 

מתכון לעוגיות קוקוס מגולגלות נימוחות

אה, עוגיות קוקוס! הנגיסות הקטנות הללו של אושר טרופי הן מרכיב עיקרי בהרבה משקי בית, ומביאות טעם של שמש ועצי דקל למטבח שלך. מקורם מאזורים טרופיים בהם אגוזי קוקוס גדלים בשפע, העוגיות הללו עשו את דרכן למאפיות ולבתים ברחבי העולם, והפיצו שמחה עם כל נגיסה פריכה וקוקוסית.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה מערבבים את החמאה הרכה והסוכר. מקציפים אותם יחד עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית בעזרת מיקסר ידני או מיקסר מעמד עם חיבור להנעה.
  3. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל לתערובת החמאה-סוכר. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים עד שנוצר בצק.
  6. מקפלים פנימה את הקוקוס המגורר עד לפיזור אחיד בכל הבצק.
  7. יוצרים מהבצק בול עץ בקוטר של כ-5 ס"מ בעזרת הידיים. עוטפים אותו היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה לפחות, או עד שהן יציב.
  8. לאחר שהצטנן, פתחו את הבצק ופורסים אותו לעיגולים, בעובי של כ-1 ס"מ.
  9. מניחים את עיגולי העוגיות על תבנית האפייה המוכנה, משאירים מעט מרווח בין כל אחת מהן.
  10. אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים.
  11. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה למשך 5 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
  12. הגישו ותיהנו מעוגיות הקוקוס המגולגלות והמענגות הללו עם כוס תה או קפה!

מרכיבים חלופיים לאוכלי כשרות:

השתמשו בחמאה בעלת תעודת כשרות וודאו שכל המרכיבים כשרים.

בדקו שהקוקוס המגורר בו אתם משתמשים הוא בעל תעודת כשרות.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מכין כ-20-24 עוגיות, תלוי בגודל.

זמן הכנה: כ-30 דקות (בתוספת זמן צינון).

רמת קושי: קלה

טיפים לשיפור:

הנה לך! מתכון פשוט אך טעים לעוגיות קוקוס מגולגלות שיובילו אתכם לגן עדן טרופי בכל ביס. אפייה מהנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות