חיפוש

מתכון לעוגת בנטו מדהימה ומפוצצת בטעמים

מתכון לעוגת בנטו מדהימה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4.2/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

עוגות בנטו, הידועות גם כעוגות קופסת אוכל או מיני עוגות, כבשו את העולם בסערה עם הגודל המקסים והקישוטים האישיים שלהן. העוגות הקטנות והיחידות הללו, שמקורן בדרום קוריאה, נועדו להתאים בצורה מושלמת לקופסת בנטו, מה שהופך אותן לפינוק אידיאלי למתנה או ליהנות מקצת מותרות לבד.

בדרך כלל, עוגות בנטו מאופיינות בספוג רך, מילוי קרם עדין, ועיצובים יצירתיים, לרוב גחמניים, למעלה. הם מציעים קנבס להבעת כשרון אמנותי, בין אם באמצעות מסרים פשוטים, דפוסי ציפוי מורכבים או עיטורים אכילים. בואו נצא ליצירת עוגת בנטו מענגת, תוך שימוש במידות המתאימות למטבחים אירופאים, טעימה לאכילה כמו שהיא יפה לראות.

איך להכין עוגות בנטו?

לעוגת הספוג:

  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה

למילוי ולציפוי:

  • 200 מ"ל של שמנת כבדה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל

לקישוט:

  • צבע מאכל לבחירה
  • פרחים אכילים, זילוף, או כל אלמנט דקורטיבי מועדף
  • צִיוּד:
  • תבנית עוגה עגולה אחת בגודל 15 ס"מ או קופסת בנטו בגודל דומה לשימוש כתבנית

שלבים:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומרפדים את תחתית תבנית העוגה בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל עד שהתערובת בהירה, סמיכה והכפילה את נפחה.
  3. מנפים את הקמח ואבקת האפייה יחד ומקפלים אותם בעדינות לתוך תערובת הביצים, נזהרים לא לרוקן את הבלילה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  5. אופים 20-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין על רשת.
  6. למילוי ולציפוי, מקציפים את השמנת הכבדה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד שנוצרות פסגות נוקשות.
  7. לאחר שהעוגה מתקררת, השתמשו בסכין משוננת כדי לפרוס אותה אופקית לשתיים או שלוש שכבות, בהתאם להעדפתכם.
  8. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת או מעמד לעוגה, ומורחים עליה שכבה של קצפת. חזור על הפעולה עם שאר השכבות.
  9. מקפיאים את החלק החיצוני של העוגה בקצפת שנותרה, מחליקים אותה בעזרת מרית אופסט או גב סכין.
  10. מקשטים את העוגה בצבעי מאכל, פרחים אכילים ופיזורים לפי טעמכם.

עוגות בנטו הן יותר מסתם פינוק; הם מגע אישי של מתיקות ויצירתיות. בין אם אתם חוגגים אירוע מיוחד או פשוט הופכים יום רגיל לקצת יותר יוצא דופן, המיני עוגות הללו הן דרך מושלמת לשדר חיבה ולהוסיף נופך של יופי לרגע. תהנה מתהליך ההכנה וההתאמה האישית של עוגת הבנטו שלך, ותשמח מהשמחה שהיא מביאה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות