מתכון לפרגיות ותפוח אדמה ברוטב צהוב

תבשיל פרגית עם תפוחי אדמה ופטריות
תבשיל פרגית עם תפוחי אדמה ופטריות מתכון קל וטעים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

מצרכים להכנת פרגיות ותפוח אדמה ברוטב צהוב:

1 בצל גדול או 2 קטנים חתוכים לרצועות
חצי כפית כמון
חצי כפית קינמון טחון
כף גדושה של פפריקה אדומה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף מלח
6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות מושרים במים
1 כף כורכום
1 ק"ג פרגית נקיה חתוכה לרצועות
1 קופסא של פטריות שמפניון חתוכות
1 כף גדושה של סוכר
ציר בקר עד לכיסוי תפוחי אדמה או מים רותחים עם מרק עוף
מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט

סרטון המדגים כיצד להכין תבשיל פרגיות עם תפוחי אדמה ופטריות:

אופן הכנה:
1. במחבת עושים סגירה עם מעט שמן זית לרצועות הפרגית כפי שהודגם בסרטון ושמים בצד .
2. מטגנים את הבצל עד להשחמה,תוך כדי ערבוב מוסיפים כף של סוכר ,המטרה היא ליצור מעין ריבת בצל.
3. לאחר שהבצל השחים,מוסיפים אליו את רצועות הפרגית שסגרנו ומערבבים.
4. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ואת הציר בקר עד לכיסוי של תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
5. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפלפל השחור,כורכום,פפריקה,כמון,קינמון,מלח והפטריות ומערבב ,מכסים את הסיר,מנמיכים את האש ומבשלים למשך חצי שעה.
6. פותחים את הסיר מערבבים ומבשלים חצי שעה נוספת,סה"כ שעה של בישול.
7. לאחר שעה מסירים מהאש ומגישים,ניתן לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט.

מתכון נוסף:
מתכון למוקפץ עם פרגיות

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: