דרגו את המתכון

קציצות טופו ברוטב עגבניות הן טוויסט מענג על מנת הקציצות הקלאסית, ומציעה אלטרנטיבה צמחית שאינה חוסכת בטעם או בסיפוק.

קציצות אלה עדינות, עשירות בחלבון, ועמוסות בעשבי תיבול ותבלינים, מבושלות ברוטב עגבניות חזק המשלים את התווים המלוחים שלהן בצורה מושלמת. בין אם אתה צמחוני, מחפש להפחית את צריכת הבשר, או פשוט מחפש מתכון חדש שיתבל את הכנת הארוחה שלך, קציצות בשר טופו הן אופציה מגוונת וטעימה. הם משתלבים נפלא עם פסטה, אורז, או אפילו כמנה עצמאית עם קצת לחם קרום כדי לספוג את הרוטב הטעים.

איך להכין קציצות טופו עם רוטב עגבניות?

לקציצות הטופו:

לרוטב העגבניות:

קציצות טופו עם רוטב עגבניות
קציצות טופו עם רוטב עגבניות

צעדים

  1. לחץ על הטופו למשך 20 דקות כדי להסיר עודפי לחות. מפוררים אותו לתוך קערת ערבוב.
  2. מוסיפים לטופו המפורר פירורי לחם, שמרים תזונתיים, שום טחון, בצל קצוץ, אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ.
  4. מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית. מטגנים את כדורי הטופו עד להזהבה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
  5. לרוטב מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית. מוסיפים שום טחון ומאדים עד שהוא ניחוח.
  6. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, הסוכר, האורגנו, המלח והפלפל. מבשלים במשך 15 דקות.
  7. מוסיפים את כדורי הטופו המטוגנים לרוטב העגבניות ומבשלים 10 דקות נוספות.
  8. מקשטים בעלי בזיליקום טריים לפני ההגשה.

קציצות הטופו האלה ברוטב עגבניות הן מנה מנחמת ומחממת לב, אידיאלית לארוחות ערב נעימות או כפינוק מיוחד בסוף השבוע. המתכון משלב את הטעמים העשירים והאומאמיים של הטופו עם הטעם התוסס והחריף של רוטב עגבניות, ויוצר מנה מזינה כמו שהיא טעימה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות