מתכון לקציצות מטוגנות עם תפוחי אדמה

קציצות מטוגנות עם תפוח אדמה
קציצות מטוגנות עם תפוח אדמה מתכון של אילנית בניזרי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

מתכון לקציצות מטוגנות עם תפוחי אדמה

המתכון באדיבות אילנית בניזרי
מצרכים להכנת קציצות מטוגנות ותפוחי אדמה:
לקציצות:
2 כפות שמן
500 גרם חזה עוף טחון
כפית בהרט
בצל מגורד
200 גרם בשר בקר טחון
פלפל שחור
פטרוזליה ועלי סלרי קצוצים
2 כפות פירורי לחם
מלח
ביצה טרופה
כפית פפריקה מתוקה

לרוטב:
בצל חתוך לרצועות
רבע כוס שמן
2 שיני שום מגורדות
כף כורכום שטוחה
חצי כפית כמון
2 כוסות מים רותחים מהולים כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור גרוס
כוסברה קצוצה
מעט שמיר קצוץ

5-6 תפוחי אדמה חתוכים לריבועים.
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצה,יוצרים עם ידיים משומנות קציצות,מסדרים על מגש עם נייר אפייה,מכסים ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
2. מחממים שמן חצי עמוק במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה(ניתן לוותר על הטיגון) ולאחר שהקציצות הזהיבו מעבירים לכלי עם נייר סופג.
3. מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים את רצועות הבצל עם רבע כוס שמן,מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קצר,מוסיפים את הכורכום וממשיכים לערבב ואז מוסיפים את תפוחי האדמה והקציצות שטיגנו,ממשיכים להוסיף את הכמון ואת המים הרותחים המהולים באבקת מרק ולאחר שהרוטב מבעבע מוסיפים את הפלפל השחור.
4. מנמיכים את הלהבה מכסים וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך 40 דקות,קצת לפני סיום מוסיפים לסיר את הכוסברה ומעט שמיר,מסירים מכסה ומבשלים עוד 5 דקות נוספות.

ניתן לעשות את המתכון רק עם בשר בקר טחון או רק עם בשר עוף טחון

מתכון נוסף לקציצות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: