דרגו את המתכון
קרם טרי, או קרם פרש, הוא מוצר חלב יוקרתי, אהוב במרקם העשיר ובטעמו החריף. היא מוצאת את שורשיה במטבח הצרפתי אך הפכה למרכיב עיקרי במטבחים ברחבי העולם. הכנת קרם פרש בבית היא פשוטה באופן מפתיע ודורשת רק כמה מרכיבים. היופי של קרם פרש תוצרת בית הוא שהוא מאפשר לך לשלוט בעובי ובשחיפות, מה שהופך אותו מושלם למגוון מנות, ממרקים ורטבים ועד קינוחים. כך תוכל ליצור את הקרם המענג הזה במטבח שלך.
איך להכין קרם פרש ביתי – הרכיבים:
- 200 מ"ל שמנת כבדה (לפחות 30% אחוזי שומן)
- 2 כפות חמאה
צִיוּד:
- צנצנת זכוכית עם מכסה
- כוסות וכפות מדידה
שלבים:
- יוצקים את הקרם הכבד לצנצנת הזכוכית.
- מוסיפים את החמאה לצנצנת ומערבבים בעדינות את התערובת לאיחוד.
- כסו את הצנצנת בצורה רופפת במכסה או בחתיכת מגבת מטבח מאובטחת בגומייה. זה מאפשר לתערובת לנשום תוך שמירה על מזהמים בחוץ.
- השאירו את הצנצנת בטמפרטורת החדר (סביב 20-25 מעלות צלזיוס) למשך 24 שעות. התערובת תתעבה ותהיה חריפה תוך כדי תסיסה.
- לאחר 24 שעות, מערבבים בעדינות את הקרם פרש. היא צריכה להיות בעלת עקביות סמיכה אך מעט נוזלית, בדומה לשמנת חמוצה רפויה.
- סוגרים את הצנצנת במכסה ומקררים. הקור יעצור את תהליך התסיסה ויעבה עוד יותר את הקרם פרש.
- הניחו לקרם פרש להתקרר לפחות 4 שעות לפני השימוש. תקופת מנוחה זו ממזגת את הטעמים ומשפרת את המרקם.
- הקרם פרש הביתי שלך מוכן לשימוש. ניתן לשמור במקרר עד 10 ימים.
תיהנו מהקרם פרש הביתי שלכם כציפוי לפירות יער טריים, מושחזים למרקים למרקם קרמי, או מכוסה בקינוחים לניגוד חריף. הרבגוניות שלו היא ללא תחרות, ואחרי שתכינו אותה בבית, תמצאו אינסוף דרכים לשלב את הקרם המענג הזה בבישול שלכם.