Search

מתכון לריבת תפוזים סינים- מעדן לחיך

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לריבת תפוזים סינים- מעדן לחיך

דבר בטוח! הנה מתכון לריבת תפוזים סינים מתפוצצת מטוב הדר ומושלמת למריחה על טוסט, לערבב ליוגורט, או אפילו לטפטף מעל קינוחים.

ריבת תפוזים סינים היא פיוז'ן מענג של טעמים סיניים מסורתיים עם טוויסט מערבי. תפוזים טופחו בסין במשך מאות שנים, מוערכים לא רק בשל טעמם המתוק אלא גם בשל סגולותיהם הרפואיות. מתכון הריבה הזה לוקח את התפוזים התוססים האלה והופך אותם לממרח טעים שיכול לרומם כל מנה שהוא נוגע בו.

רכיבים:

  • 1 ק"ג תפוזים סינים
  • 400 גרם סוכר (להתאים לפי הטעם)
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 מקל קינמון (לא חובה)
  • 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. שוטפים היטב את התפוזים תחת מים זורמים. בעזרת סכין חדה או קולפן ירקות מסירים בזהירות את הקליפה החיצונית מהתפוזים. קוצצים את הגרידה לרצועות דקות.
  2. מקלפים את התפוזים. פורסים את התפוזים לעיגולים דקים, ואז קוצצים אותם לחתיכות קטנות. לזרוק כל זרעים.
  3. בסיר גדול וכבד תחתית מערבבים את התפוזים הקצוצים, גרידת התפוז, מיץ הלימון והסוכר. אם משתמשים, מוסיפים את מקל הקינמון ותמצית הוניל לתוספת טעם.
  4. מניחים את הסיר על אש בינונית ומביאים את התערובת לרתיחה עדינה תוך ערבוב מדי פעם להמסת הסוכר.
  5. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לתערובת להתבשל במשך כשעה, או עד שהיא מסמיכה למרקם דמוי ריבה. מערבבים מדי פעם כדי למנוע מהריבה להידבק לתחתית התבנית.
  6. בזמן שהריבה מתבשלת, הכינו את הצנצנות לשימורים. שטפו אותם במים חמים וסבון, ואז עיקרו אותם על ידי הנחתם בסיר עם מים רותחים למשך 10 דקות. הניחו לצנצנות להתייבש באוויר לפני השימוש.
  7. לאחר שהריבה הסמיכה, מסירים את מקל הקינמון (אם משתמשים בו) וזורקים אותו. כדי לבדוק את העקביות, הניחו כמות קטנה מהריבה על צלחת צוננת והטו אותה. אם הריבה מחזיקה את צורתה ואינה זורמת, היא מוכנה.
  8. מוצקים בזהירות את הריבה החמה לתוך הצנצנות, ומשאירים כ-1/4 אינץ' מרווח בחלק העליון. אוטמים היטב את הצנצנות במכסים.
  9. אם אינכם מתכננים לשפוך את הריבה לאחסון לטווח ארוך, הניחו לה להתקרר לחלוטין לפני שמעבירים אותה למקרר. ניתן לשמור צנצנות אטומות כהלכה במקרר עד שבועיים.
  10. תיהנו מריבת תפוזים סינים תוצרת בית כממרח על טוסט, ערבוב ליוגורט, או בשילוב עם הקינוחים האהובים עליכם!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לנמנעים ממוצרים מן החי, ניתן להחליף את הדבש בסירופ אגבה או סירופ תמרים. בנוסף, אם אין תפוזים זמינים, אתה יכול להשתמש בקלמנטינות או מנדרינות לפרופיל טעם שונה במקצת.

יתרונות תזונתיים:

  • הריבה הזו לא רק טעימה אלא גם טומנת בחובה אגרוף תזונתי. 
  • תפוזים עשירים בויטמין C, נוגדי חמצון וסיבים, מה שהופך את הריבה הזו לבחירה בריאה לחיזוק חסינות וסיוע לעיכול. 
  • בנוסף, על ידי שימוש בממתיקים טבעיים כמו דבש או סירופ מייפל, אתה יכול ליהנות מהמתיקות ללא אשמה של סוכרים מזוקקים.

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-4 כוסות ריבת תפוזים ולוקח כשעה ו-30 דקות להכנה, כולל זמן הבישול.

רמת קושי: רמת קושי: קלה. מתכון זה ידידותי למתחילים ואינו דורש מיומנויות או ציוד מיוחדים.

טיפים לשיפור:

  • לריבה חלקה יותר אפשר לטהר את התערובת באמצעות בלנדר טבילה לפני העברתה לצנצנות.
  • ניסוי עם פירות הדר שונים או תוספות כמו ג'ינג'ר או ציפורן עבור וריאציות טעם ייחודיות.
  • אם אתם מעדיפים ריבה פחות מתוקה, אפשר להפחית את כמות הסוכר או להשתמש בתחליף סוכר כמו סטיביה.

הכנת ריבה שמחה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות