דרגו את המתכון

מתכון סחוג ירוק תימני מפוצץ טעמים

סחוג ירוק תימני הוא תערובת תבלינים תוססת וארומטית מפוצצת טעם, שמקורה בלב המטבח התימני. תיבול מסורתי זה הוא מרכיב עיקרי במשקי בית בתימן, ומוסיף עומק ומורכבות למגוון מנות. ההיסטוריה שלו מתחילה מאות שנים, שם הוא עוצב בקפידה על ידי טבחים תימנים כדי לשפר את הטעמים של היצירות הקולינריות שלהם.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. שוטפים היטב את עלי הכוסברה והפטרוזיליה ומייבשים אותם במגבת נייר. מסירים גבעולים קשים וקוצצים גס את העלים.
  2. יש לחלץ את פלפלי הצ'ילי הירוקים אם תרצה, בהתאם להעדפתך לחום. קוצצים אותם גס יחד עם שיני השום והג'ינג'ר הקלוף.
  3. במחבת יבשה על אש בינונית, קולים את תרמילי ההל, זרעי הכמון וזרעי הכוסברה עד שהם מריחים, כ-1-2 דקות. היזהר לא לשרוף אותם.
  4. מעבירים את התבלינים הקלויים למכתש ועלי או לטחנת תבלינים. טוחנים אותם לאבקה גסה.
  5. במעבד מזון או בלנדר מערבבים את הכוסברה הקצוצה, הפטרוזיליה, פלפלי הצ'ילי הירוק, השום, הג'ינג'ר, התבלינים הטחונים, הפלפל השחור והמלח.
  6. דופקים את התערובת תוך הוספת שמן זית בהדרגה עד לקבלת מרקם חלק דמוי משחה. ייתכן שיהיה עליך לגרד את דפנות המעבד או הבלנדר מדי פעם.
  7. טועמים את הסחוג ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח או תבלינים לפי העדפתכם.
  8. לאחר מוכן, מעבירים את הסחוג הירוק התימני לכלי אטום ומאחסנים במקרר. ניתן להשתמש בו מיד או לשמור עד שבוע.

חלופות כשרות:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, קיימות מספר חלופות זמינות. ניתן להבטיח שהמרכיבים המשמשים יהיו כשרים, ולמי שנמנע מתבלינים ספציפיים, ניתן לבצע תחליפים מבלי לפגוע במהות הסחוג. לדוגמה, אם הל אינו זמין, ניתן להגדיל את כמות זרעי הכמון או הכוסברה לקבלת עומק טעם דומה.

יתרונות תזונתיים:

כמות, זמן הכנה ורמת קושי: המתכון הזה מניב מספיק סחוג ירוק תימני כדי לתבל בנדיבות כמה מנות, מה שהופך אותו למושלם להכנת ארוחה או לחלוקה עם חברים ובני משפחה. הכנתו לוקח בערך 20 דקות, מה שהופך אותו למתכון מהיר ופשוט יחסית. בסולם הקושי, זה נופל איפשהו בין קל לבינוני, תלוי ברמת הנוחות שלך עם טיפול בעשבי תיבול טריים ותבלינים.

טיפים לשיפור המתכון:

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות