חיפוש

מתכון קל לבורקס ובצק עלים ביתי

בורקס בצק עלים מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון קל לבורקס ובצק עלים ביתי

יפעת אריאלי משתפת אותנו במתכון קל לבורקס ובצק עלים ביתי.

מצרכים:
400 גר' קמח
220 גר מים קרים
10 גר' מלח
80 גר חמאה
260 גר חמאה לקיפול
1. מנוחה במקרר חצי שעה
2. שני קיפולי שלוש
3. מנוחה של 20 דק במקרר
4. קיפול שלוש נוסף
5. מנוחה של שעה במקרר.
סהכ 3 פעמים של קיפול שלוש.
רידוד לאורך בלבד בעת הקיפולים.
לקראת הכנת הבורקס:
רידוד לארבע מילימטר
יצירת ריבועים אחידים
מילוי בעזרת שקית זילוף/כפית (תלוי בסוג המילוי)
חימום תנור מראש ל 190°
אפייה עד השחמה .
מתכונים למילויים מופיעים בהמשך הדף יש לגלול למטה.

מתכונים נוספים:
בורקס טורקי מעלף ב-10 דקות
מיני בורקס תפוח אדמה ב-5 דקות
בורקס בשר מבצק עלים מתכון מנצח

מתכון נוסף של בורקס גבינה של אורטל כץ:

מילוי גבינה :
250 גר' גבינת שמנת.
250 גר בולגרית
50 גר קורנפלור
מלח ופלפל
מילוי תרד ופטה:
לטגן על אש מאוד נמוכה בצל ושלוש שיני שום שלמות בשמן זית.
כשהבצל מזהיב למעוך את שיני השום שיצאו בעצם קונפי.
להוסיף תרד שטוף וקצוץ, גבינת פטה ופלפל שחור. לערבב ולהוריד מהאש. לקרר עד לטמפרטורת החדר.
מילוי תפוח אדמה:
לטגן על אש מאוד נמוכה בצל ושלוש שיני שום שלמות בשמן זית.
להוסיף ארבעה תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות. לכסות במים ולבשל עד לריכוך מלא.
לתבל במלח ופלפל שחור ולקרר לטמפרטורת החדר.
הכנת הבורקס:
לרדד את הבצק שהכנו לאורך. לייצר רצועה ברוחב של שלושה, ארבעה ס"מ. בעזרת שקית זילוף או כפית, לייצר פס מילוי בקצה של הבצק לכל האורך.
לגלגל לנחש ואז לשבלול.
למרוח בביצה ושומשום ולאפות כחצי שעה או עד הזהבה על חום של 175-180°

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות