Search

מתכון קריספי טופו תענוג: פיוז'ן טעים עבור פודיז המודע לבריאות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון קריספי טופו תענוג: פיוז'ן טעים עבור פודיז המודע לבריאות

היי, חברים אוכלים! היום, אני הולך לשתף אתכם במתכון מעורר תיאבון לטופו פריך שיגרום לכם להתאהב בכל פעם מחדש בחלבון הרב-תכליתי הזה. טופו, שמקורו בסין העתיקה, מצא את דרכו לאינספור מטבחים ברחבי העולם, ולא בכדי. לא רק שהוא מזין להפליא, עמוס בחלבון, ברזל וסידן, אלא שהוא גם משמש כקנבס ריק לטעם, מה שהופך אותו למרכיב הכוכב המושלם לתענוג הפריך הזה.

רכיבים:

  • 400 גרם טופו יציב (אורגני, אם אפשר)
  • 2 כפות עמילן תירס
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית ג'ינג'ר, מגורר
  • 2 כפות שמן צמחי (לטיגון)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: שומשום, בצל ירוק לקישוט

הוראות שלב אחר שלב:

  1. התחל בניקוז הטופו ולחיצה עדינה בין מגבות נייר כדי להסיר עודפי לחות. לאחר מכן, חתכו את הטופו לקוביות בגודל ביס והניחו בצד.
  2. בקערה קטנה, טורפים יחד את רוטב הסויה, חומץ האורז, שמן השומשום, השום הטחון והג'ינג'ר המגורר. יוצקים את המרינדה הטעימה הזו על קוביות הטופו, מבטיחים שכל חתיכה מצופה באופן שווה. תן לזה להשרות לפחות 15 דקות כדי לספוג את כל הטוב הזה.
  3. לאחר הכבישה, מפזרים את עמילן התירס על קוביות הטופו, וזורקים אותן בעדינות כדי לצפות כל חלק. ציפוי עמילן תירס זה יעניק לטופו שלנו את אותה פריכות שאי אפשר לעמוד בפניה כשהוא מטוגן.
  4. במחבת טפלון גדולה או בווק, מחממים את השמן הצמחי על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מנצנץ. אתה רוצה שהשמן חם מספיק כדי לפרך את הטופו במהירות מבלי להישרף.
  5. מוסיפים בזהירות את קוביות הטופו לשמן החם, מוודאים שהן לא יהיו צפופות מדי במחבת. נותנים להם לטגן ללא הפרעה במשך 2-3 דקות מכל צד, או עד שהם מזהיבים ופריכים. השתמשו במלקחיים כדי להפוך אותם בעדינות.
  6. לאחר שהטופו זהוב ופריך, מעבירים אותו לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן. מפזרים קורט מלח ופלפל לפי הטעם. מקשטים בשומשום ובצל ירוק קצוץ אם רוצים. מגישים חם וזוללים מיד!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, אל חשש! אתה יכול בקלות להחליף את רוטב הסויה בתמרי, חלופה ללא גלוטן. ואם אתם מתחמקים מגלוטן לחלוטין, השתמשו בעמילן תירס המסומן כנטול גלוטן.

יתרונות תזונתיים:

  • טופו הוא מעצמה תזונתית, המציעה שפע של יתרונות בריאותיים. הוא עשיר בחלבון על בסיס צמחי, חיוני לשיקום שרירים ולצמיחה. 
  • בנוסף, הוא דל בקלוריות ושומן רווי, מה שהופך אותו לבחירה נהדרת לניהול משקל. 
  • טופו הוא גם מקור נהדר לברזל וסידן, חיוני לשמירה על בריאות הדם והעצמות, בהתאמה. 
  • ובל נשכח את אופיו נטול הכולסטרול, המקדם את בריאות הלב. עם כל ההטבות האלה, אתה יכול להתפנק עם הטופו הפריך הזה ללא רגשות אשם!

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה משרת 2-3 בטן רעבות ולוקח בערך 30 דקות להכין מההתחלה ועד הסוף.

רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כקל-פייז! גם אם אתה חדש במטבח, אתה תמצא את זה בצבעים עמוסים.

 

טיפים לשלמות:

  • לקבלת טופו פריך במיוחד, ודאו שהטופו שלכם סחוט היטב ויבש בטפיחה לפני הכבישה והציפוי בעמילן תירס.
  • לא להעמיס את המחבת בזמן טיגון הטופו. תן לכל חלק מספיק מקום כדי להתפרך בצורה אחידה.
  • אם אינכם חובבי טיגון, תוכלו להגיע למרקם פריך דומה על ידי אפיית הטופו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס למשך 25-30 דקות, תוך כדי דפדוף באמצע.

והנה, אנשים! מנת טופו פריכה ומגרה ומתפקעת מטעם ותזונה. תנו למתכון הזה סיבוב במטבח שלכם, והתכוננו להתלהב מהטעמים שלו!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות