לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם
לרוטב:
3 שיני שום קטנות
1/4 כוס שקדים קלופים שלמים )לא קלויים(
רבע פלפל קלוי גדול
5 זיתים
4/3 כוס בזיליקום )שטוף ויבש, עם הגבעולים(
1/4 כוס פטרוזיליה )שטופה ויבשה, עם הגבעולים(
1/4 כפית מלח (לא חובה)
1/8 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
3 עגבניות שרי בינוניות
1/4 פלפל ירוק חריף
6-7 כפות שמן זית איכותי
לניוקי:
400 גר' ניוקי (חבילה)
3 כפות שמן זית
3 כפות מים
הכנה:
✓ להכניס את כל מרכיבי הרוטב למעבד מזון ולעבד בכמה פולסים עד שנטחן למרקם
שאוהבים
✓ במחבת גדולה ועמוקה לחמם 3 כפות שמן זית ולהוסיף אליהם את הניוקי
✓ לערבב בעדינות ולהנמיך לאש הכי קטנה
✓ לבשל כ- 5 דקות עד שהניוקי רכים
✓ להוסיף 3 כפות מים המים ולערבב
✓ להוסיף את הרוטב ולערבב
✓ לפזר פרמזן אם רוצים
*הניוקי יוצא עטוף בהרבה רוטב, מי שלא אוהב ככה אפשר לשים חצי מהכמות של הרוטב ואת
השאר לשמור – מעולה לטוסטים, ביצים, מאפים ועוד…