חיפוש

סופלה שוקולד עם כדור גלידה כשר לפסח

סופלה שוקולד כשר לפסח
סופלה שוקולד מושלם כשר לפסח של נטלי רובר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סופלה שוקולד עם כדור גלידה כשר לפסח

המתכון באדיבות: נטלי רובר – סדנאות ועוד
מצרכים להכנת סופלה (12-15 יח'):
200 גרם מחמאה (ניתן להמיר ב-1 כוס שמן)
4 ביצים לארג' מופרדות בטמפרטורת החדר
150 גרם (חבילה וחצי) שוקולד מריר
5 כפות קורנפלור
3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:
1. מתחילים בחימום התנור ל-180 מעלות.
2. שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים מעל בן מארי או במיקרוגל תוך כדי ערבוב, יש להקפיד שלא יכנסו נוזלים לתערובת או שלא יישרף,מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה והכל נמס,למי שמשתמש בשמןבמקום מחמאה אז עושים אותו דבר עם השמן והשוקולד.
3. מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים (חשוב שיהיו בטמפרטורת החדר ולא קרות) ואת הקורנפלור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומרקם חלק.
4. מקציפים בעזרת וו הקצפה בקערת המיקסר את החלבונים עד שמתקבלות בועות אוויר ואז בהדרגה נוסיף את הסוכר בקצב איטי ונמשיך בהקצפה למשך דקה נוספת עד אשר יתקבל קצף חזק,יציב ומבריק.
5. מקפלים בעזרת לקקן את קצף הביצים לתוך תערובת השוקולד המומס,ומקפלים בתנועות עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
6. על גבי תבנית אפיה שמים תבניות קאפקייקס ויוצקים את תערובת השוקולד לגביעי הקאפקייקס,ניתן ואף מומלץ להעזר בשק זילוף או כף גלידה.
7. מכניסים את הסופלה לתנור שחיממנו מראש ואופים במשך 8-10 דקות בחום של 180 מעלות עד אשר מתקבל קרום בחלק העליון של הסופלה אך חשוב שהסופלה יהיה רך במרכזו, יש להמנע מאפיית יתר.
להגשה: מפזרים אבקת סוכר וכדור גלידה ליד.

להכנת גלידה פרווה:
מקציפים 2 מיכליםשמנת מתוקה צמחית (250 מ"ל כל אחד) עד לקבלת מרקם רך,מוסיפים חבילה של אינסטנט פודינג וניל (ניתן להחליף בכל טעם אחר ) וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצפת יציבה.
ניתן להוסיף שוקולד ציפס,פקאן סיני,שוקולד מריר מגורד או כל תוספת שאתה אוהבים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות