חיפוש

עוגת גזר בריאה מתכון מנצח

עוגת גזר בריאה מתכון מנצח

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת גזר בריאה היא טוויסט מענג לקינוח הקלאסי, המציעה את כל הטעם והפינוק של עוגת גזר מסורתית עם טוויסט מזין. בעוד שמקורותיה של עוגת הגזר אינם ברורים, מאמינים שמקורה באירופה במהלך ימי הביניים, כאשר ממתיקים היו נדירים והגזר שימש כממתיק טבעי במוצרי מאפה. 

כיום, עוגת גזר נהנית ברחבי העולם בשל המרקם הלח, התבלינים החמים והציפוי העשיר של גבינת השמנת. עוגת גזר בריאה לוקחת את הקינוח האהוב הזה לשלב הבא על ידי שילוב מרכיבים בריאים כגון קמח מלא, אגוזים וממתיקים טבעיים, מה שהופך אותה לפינוק נטול רגשות אשם שאתם יכולים להרגיש טוב עם האכילה שלו.

 

רשימת רכיבים:

עבור העוגה:

 2 כוסות (250 גרם) של קמח מלא

 2 כפיות אבקת אפייה

 1 כפית סודה לשתייה

 1 כפית קינמון טחון

 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

 1/4 כפית מלח

 3 ביצים גדולות

 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל או דבש

 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי או שמן קוקוס מומס

 1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחים לא ממותק

 2 כפיות תמצית וניל

 2 כוסות (200 גרם) של גזר מגורר

 1/2 כוס (60 גרם) אגוזי מלך קצוצים או אגוזי פקאן (לא חובה)

 1/2 כוס (60 גרם) צימוקים (לא חובה)

 

לציפוי:

 1 כוס (240 גרם) של יוגורט יווני רגיל או גבינת שמנת (לאפשרות לא טבעונית)

 2 כפות סירופ מייפל או דבש

 1 כפית תמצית וניל

 1 כפית גרידת לימון (לא חובה)

 

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

  1. מחממים את התנור ל175°C. משמנים ומקמחים תבנית עגולה בגודל 9 אינץ' (23 ס"מ), או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
  2. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הקמח המלא, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון, המוסקט, הג'ינג'ר והמלח. מערבבים היטב לאיחוד.
  3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים, סירופ מייפל או דבש, שמן צמחי או שמן קוקוס מומס, רסק תפוחים ותמצית וניל עד לקבלת מרקם חלק.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לחומרים היבשים, תוך ערבוב עד לשילוב.
  5. מקפלים פנימה את הגזר המגורר, האגוזים הקצוצים (אם משתמשים), והצימוקים (אם משתמשים) עד לפיזור אחיד בכל הבלילה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
  7. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש במשך 3035 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  9. בזמן שהעוגה מתקררת מכינים את הציפוי. מערבבים בקערת מיקסר את היוגורט היווני או גבינת השמנת, סירופ מייפל או דבש, תמצית וניל וגרידת לימון (אם משתמשים). מערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  10. לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, מורחים את הציפוי בצורה אחידה מלמעלה בעזרת מרית.
  11. פורסים את העוגה ומגישים מיד, או שומרים במקרר עד להגשה. תיהנו מהטוב הבריא ומהטעם שאי אפשר לעמוד בפניו של גזר בריא תוצרת בית

 

יתרונות תזונתיים:

עוגת גזר בריאה היא קינוח עשיר בחומרים מזינים המספק ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. גזר עשיר בויטמין A, התומך בבריאות העיניים, בעוד שקמח מלא מוסיף סיבים ופחמימות מורכבות. אגוזים מספקים שומנים בריאים וחלבון, בעוד שממתיקים טבעיים מוסיפים מתיקות ללא סוכר מזוקק. ציפוי יוגורט יווני או גבינת שמנת מוסיף סידן וחלבון, מה שהופך את הקינוח הזה לטעים ומזין כאחד.

מנות:

מתכון זה מכין עוגה עגולה אחת בגודל 9 אינץ' (23 ס"מ), המשרתת כ810 אנשים.

זמן הכנה:

זמן ההכנה לעוגת גזר בריאה הוא כ20 דקות, עם אפייה של 3035 דקות נוספות.

רמת קושי:

המתכון הזה נכנס לקטגוריית הקושי קלבינוני, מתאים לאופים ביתיים עם קצת ניסיון. בעוד שהמרכיבים וההוראות פשוטים, העוגה דורשת קצת סבלנות ותשומת לב לפרטים כדי להבטיח את המרקם והטעם המושלמים.

חלופות מתכון:

  • לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש בחומרים בעלי תעודת כשרות. 
  • לאופציה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים בביצי פשתן (1 כף זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 3 כפות מים לכל ביצה) ואת היוגורט היווני או גבינת השמנת בחלופה נטולת חלב כמו יוגורט קוקוס או קרם קשיו.

טיפים לבישול:

  •  השתמשו בגזר טרי ואורגני לקבלת הטעם והמרקם הטובים ביותר בעוגת הגזר שלכם. מגררים אותם דק בעזרת פומפיה קופסה או מעבד מזון לפיזור אחיד בכל הבלילה.
  •  קולים את האגוזים לפני הוספתם לבלילה כדי לשפר את טעמם ומרקם. כל שעליך לעשות הוא לפזר אותם על נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס) במשך 5-7 דקות, או עד להזהבה וריחני.
  •  הקפידו לשמן ולקמח היטב את תבנית העוגה כדי למנוע הידבקות, או לרפד אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
  •  הניחו לעוגה להתקרר לחלוטין לפני ההקפאה כדי למנוע מהציפוי להמס או להחליק. אפשר גם לקרר את העוגה למשך 30 דקות כדי לייצב את הציפוי לפני ההגשה.
  •  מעטרים את העוגה עם גזר מגורר נוסף, אגוזים קצוצים, או פיזור קינמון למגע דקורטיבי לפני ההגשה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות