סופריטו עוף וירקות

סופריטו עוף ותפוחי אדמה
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לסופריטו עוף מושלם עם ירקות.

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לסופריטו עוף מושלם עם ירקות.

מצרכים:

  • שוקי עוף
  • 2 עגבניות חתוכות לרבעים
  • 1 שום טרי חתוך ל-4
  • 2 גזרים קלופים חתוכים גס
  • תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפלחים.
  • כף מרק עוף
  • כף דולהשום כתוש
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף פלפל שחור גרוס
  • חצי כף מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ליטר מים פושרים

אופן הכנה:

  1. על רשת מעל תבנית עם נייר אפיה מסדרים את השוקיים גזרים ,תפוחי אדמה,שום,עגבניות.
  2. מרססים או מברישים בשמן זית את הירקות ושוקי העוף שסידרנו מעל הרשת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה (בערך חצי שעה).
  3. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים בקערה 2 כפות של שמן זית,כף גדולה של שום כתוש,כף מרק עוף,חצי כף כורכום,חצי כף פלפל שחור גרוס,חצי כף מלח ולחטר מים פושרים ומערבבים באמצעות מטרפה עד שמתקבל רוטב אחיד.
  4. לאחר חצי שעה מוציאים את שוקי העוף והירקות מהתנור ומסדרים בסיר שטוח (סוטאז) ומוזגים מעל את הרוטב שהכנו, שמים את המכסה מעל ומכניסים לתנור למשך שעה, 5 דקות אחרונות להסיר מכסה ולשים על מצב גריל.
  5. מוציאים מהתנור ומגישים.

סרטון עם המדגים את כל שלבי ההכנה של הסופריטו עוף:

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: