סושי מתכון קל

סושי מתכון קל
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון קל לסושי.

  • אורז לסושי (להשגה בכל סופרמרקט)
  • חצי כוס חומץ אורז לסושי (להשגה בכל סופרמרקט)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 מלפפונים עם הקליפה חתוכים למקלות דקים לאורך
  • 4 בצל ירוק חתוכים לאורך למקלות
  • 3 גזר חתוך למקלות דקים לאורך
  • אפשרי אבוקדו חתוך לפסים
  • אפשרי בטטה מבושלת חתוכה לפסים
  • סלמון מעושן חתוך לרצועות או כל דג שאוהבים
  • 1 חב' אצות זהב לסושי – 10 יח' בחב' (ניתן להשגה בכל סופרמרקט)
  • מחצלת לגילגול סושי (ניתן להשגה בכל סופרמרקט)
  • מי ברז בקערה להרטבת הידיים

אופן ההכנה

  • שוטפים את האורז 3 פעמים במי ברז. משרים אותו 15 דק' במים בקערה. מבשלים את האורז לסושי לפי הוראות היצרן.
  • כשהאורז חם, מכניסים לקערה. מערבבים חצי כוס חומץ אורז לסושי עם 2 כפות סוכר וכף מלח היטב עד שנמס. שופכים על האורז החם ובתנועות קיפול עדינות מערבבים. לא למעוך את האורז. לתת לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים את ההכנה.
  • להכין צלחת עם כל הירקות החתוכים שרוצים + הדג.
  • להניח מחצלת גלגול על משטח עבודה. עליה להניח את האצה כשצדה החלק למטה והצד המחוספס למעלה. תמיד האורז יונח על הצד המחוספס. להרטיב ידיים. לקחת חופן אורז ולהשטיח אותו על האצה בשכבה דקה ככל האפשר. להשאיר למעלה שוליים דקים של האצה.
  • לסדר את הירקות והדג על האורז לאורך האצה, קצת מתחת למרכז. מגלגלים בעזרת המחצלת מלמטה למעלה. כשמגיעים לפס אצה שהשארנו, מרטיבים אותו מעט ומסיימים את הגלגול. לא להדק מדי.
  • טובלים סכין חדה במים וחותכים ל- 6/8 יח'.
  • אם רוצים שהאורז יהיה בשכבה למעלה, אחרי שמשטיחים את האורז על האצה, הופכים אותה, מניחים את הירקות והדג, מגלגלים עם המחצלת וזורים שומשום שחור על האורז וחותכים עם סכין חדה ורטובה.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הסושי בצורה קלה:

מתכון נוסף להכנת סושי:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: