Search

סינבון קינמון מתכון היסטרי

סינבון קינמון מתכון היסטרי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סינבון קינמון מתכון היסטרי

מוריה משתפת אותנו במתכון היסטרי של סינבון קינמון.

מצרכים:

לבצק
1 ק"ג קמח לבן/כוסמין לבן
2 כפות שמרים יבשים
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס סוכר לבן
1 כוס שמן קנולה
1 כף תמצית רום
2 ביצים שלמות
2 חלמונים (צהוב)
2 כוסות מים פושרים
2 וחצי כוסות סוכר חום כהה
3 כפות קינמון טחון
1 כפית תמצית רום
1/2 כוס מים פושרים
1/2 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית רום
חלווה מסולסלת
* הערה- את החלבונים (לבן) לשמור במקרר, ולא לזרוק אנחנו עוד נשתמש בהם.
* שימוש בכוסות 240 מ"ל , לא חד"פ.
אופן הכנה מופיע בהמשך הדף.

מתכונים נוספים:
סינמון רול ממכר
שבלולי קינמון מתכון נדיר
מאפה קינמון בדיוק כמו בקונדיטוריה מתכון קל

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. הכנת הבצק: שימו לב זה חשוב- בקערת המיקסר להוסיף תחילה את המצרכים הרטובים ונשלב את היבשים נתחיל ב2 כוסות מים ונוסיף בנוסף את השמרים ואבקת אפייה נערבב טוב. לאחר מכן נוסיף את הסוכר , תמצית רום הביצים ולבסוף את השמן. נערבב את כל המצרכים לאיחוד ונתחיל ללוש על מהירות בינונית, הבצק יראה דביק מאוד וזה בסדר ללוש אותו כ8-10 דקות לישה טובה. נשמן קערה עם מעט שמן, נקמח את שולחן העבודה ונוציא בעזרת קלף את הבצק נקמח אותו מעט וניצור כדור חלק ניתן לו לתפוח עד הכפלת הנפח.
2. הכנת המילוי: לקראת סוף ההתפחה בקערה בינונית נוסיף את הסוכר החום הכהה, את הקינמון ותמצית הרום ונערבב היטב לאיחוד.
3. הכנת הסינבון: אני אף פעם לא מורידה את בועות האוויר, אני מקמחת את שולחן העבודה היטב לא צריך להגזים בקמח. הופכת את הקערה ומחלקת את הבצק לשני חלקים שווים בגודלם מניחה את הבצק שאני לא מתעסקת בו כרגע בקערה ומכסה על מנת שלא יתייבש. אני פותחת את הבצק לאורך ולרוחב בעדינות ומשתדלת לא לרדד יותר מידי שלא יהיה דק מידי וכן תהיה שכבה עבה. אני שופכת מעט שמן ועם הידיים/מברשת סיליקון מורחת לאורך כל הבצק, לוקחת מהמילוי ומתחילה לפזר בנדיבות אני הוספתי את החלווה רק בבצק השני למרות שזה לא באמת משנה. בעזרת כף אני משטחת את המילוי של הסוכר בשביל שידבק ולא יצא לי מהצדדים, אני כבר לא עובדת לפי השיטה של לגלגל לרולדה למרות שזה לגמריי אפשרי אני מחלקת לחלקים ומגלגלת מניחה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
4. כניסה לתנור+סירופ סוכר: לאחר התפחה של המאפים לאחר שגילגלתי אני מורחת את החלבונים שנשארו לי ומכניסה לתנור שחומם על 180° חום עליון-תחתון כ20 דקות בול , בזמן הזה בסיר קטן להוסיף את מצרכי הסירופ עד שהסוכר נמס אני מורחת את הסירופ סוכר לאחר האפייה ומכסה כ10 דקות את המאפים ורק לאחר מכן ניתן לאכול.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות