חיפוש

מאפה קינמון בדיוק כמו בקונדיטוריה מתכון קל

מאפה קינמון מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מאפה קינמון בדיוק כמו בקונדיטוריה מתכון קל

פרח גבסו משתפת אותנו במתכון מושלם וקל למאפה קינמון.

מצרכים:

לבצק :
100 גרם מחמאה (ניתן להמיר ב½ כוס שמן )
ביצה גדולה
½3 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
½ כוס סוכר
½ כוס מים
מעט מלח
כף שמן
למלית:
שמן להברשה (ניתן להמיר את השמן במחמאה רכה)
כוס סוכר דמררה
2 כפות קינמון (אפשר להוסיף או להפחית לפי הצורך)
אגוזי מלך קצוצים
ביצה להברשה
לסירופ:
½ כוס סוכר
½ כוס מים
פלח לימון
מעט תמצית וניל

מתכונים נוספים:
סינרול קינמון הכי רך ונימוח
בריוש קינמון מתכון משגע
עוגת אגוזים וקינמון בחושה

מתכון נוסף של מאפה קינמון:

אופן הכנה:

בקערת המיקסר מערבלים כוס קמח עם שמרים ורבע כוס מים
מערבלים רק עד שהבצק מתאחד
מוציאים את הבצק לקערה קטנה וממתינים לחצי שעה.
אחרי חצי שעה מניחים בקערת המיקסר את כל המצרכים עם הבצק שהתפחנו בצד..
1. מערבלים היטב לעשר דקות ולקראת סוף הלישה מוסיפים כף שמן.
2. מעבירים להתפחה של שעה.
*חשוב לציין שאת כמות המים תמיד נוסיף בהדרגה.
3. בזמן שהבצק בהתפחה מרתיחים בקלחת את מצרכי הסירופ לעשר דקות ומניחים בצד.
4. כשהבצק תפח מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה לא דק אך לא עבה(חצי סמ).
5. מברישים את הבצק בשמן או מחמאה רכה ומפזרים סוכר דמררה קינמון ואגוזים.
*מומלץ להעביר מערוך על מלית הקינמון שתדבק לבצק..
6. חותכים את הבצק לרצועות שוות ועבות
7. כל רצועה מגלגלים לשבלול עבה
8. כל שבלול חוצים לחצי עם סכין חדה ולא משוננת.
9. מתחילים ללפף את השבלולים אחד בתוך השני זאת אומרת פותחים שבלול אחד ומלפפים סביב שבלול סגור.
10. לוקחים עוד שבלול וכורכים סביב אותו שבלול סגור
יוצא שכל שבלול מכיל 4 שבלולים כרוכים, ככה תקבלו שבלול גדול,
אפשר פשוט לחתוך רצועות דקות ולכרוך כל 4 רצועות לשבלול אחד גדול.
כמות השבלולים לחצי קילו יוצא 4 שבלולים גדולים מאוד!
11. אחרי שסיימנו לגלגל ולכרוך מניחים את שבלולי הבצק להתפחה ארוכה של שעה וחצי,
12. אחרי ההתפחה מברישים בביצה טרופה עם מעט מים מעט מלח וסוכר.
13. מחממים תנור על 180 מעלות טורבו ואופים כעשרים דקות
14. אחרי האפיה מברישים בסירופ.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות