1.6/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול
בטטה אפויה עם אגוזים, פטרוזיליה וחמוציות
מצרכים:
- 1 בטטה גדולה
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס חמוציות
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח לפי הטעם
סלט בטטה שאתם חייבים להכין!
מתכונים נוספים
סלט בטטה ועדשים – מתכון קל ובריא שיגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!
סלט בטטה עם סילאן – טעם מתוק ומשגע (יותר טעים ממסעדות!)
סלט בטטה מטריף שיקפיץ לכם את החג
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- פורסים את הבטטה לרצועות.
- מניחים את הרצועות על תבנית אפייה, מזלפים 2 כפות שמן זית ואופים כ-15 דקות.
- מעבירים את התבנית למצב גריל ואופים עוד מספר דקות עד להשחמה וקריספיות.
- בקערה, מערבבים את האגוזים, הפטרוזיליה והחמוציות.
- מתבלים במיץ מ-1/2 לימון ומלח לפי הטעם.
- מניחים את הבטטות האפויות על צלחת הגשה ומפזרים מעל את תערובת האגוזים.
בתאבון!
מתכון של זהבה אביחלק.