סלט חצילים בטחינה – באבא גנוש

סלט חצילים בטחינה באבא גנוש
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לסלט חצילים בטחינה (באבא גנוש).

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לסלט חצילים בטחינה (באבא גנוש).

מצרכים:

  • 4 חצילים מחוררים באמצעות מזלג
  • מלח
  • חצי ראש שום קלוף וכתוש
  • חצי לימון טרי
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • כוס טחינה גולמית
  • רבע כוס מים

אופן הכנה:

  1. על תבנית עם נייר אפיה מסדרים את החצילים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות מצב גריל למשך בערך 25 דקות עד שהחצילים רכים,חשוב לשים את התבנית בתחתית התנור.
  2. לאחר כ-25 דקות בערך, מוציאים את החציל מהתנור,מוריים לחציל את הראש והתחתית,עוטפים בניילון נצמד ומרוקנים את תוכן החציל למסננת מעל קערה כפי שמוצג בסרטון.
  3. שמים מעל החצילים במסננת מעט מלח ומערבבים ונותנים לחצילים להגיר את כל הנוזלים המרירים בערך 4-5 דקות.
  4. מעבירים את החצילים לקערה ובעזרת מזלג מועכים.
  5. מוסיפים לחצילים בקערה את השום הכתוש,טחינה גולמית,מלח ומערבבים היטב ואז מוסיפים מיץ מהלימון הטרי ואת השמן זית והמים.
  6. מעבירים לצלחת ומגישים,ניתן לפזר מעל קצת פטרוזיליה,צנוברים ומעש שמן זית.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הסלט חצילים בטחינה -באבא גנוש:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: