סלט חצילים בתחמיץ

סלט חצילים בתחמיץ
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לסלט חצילים בתחמיץ.

  • 2 חצילים
  • 1 חלבון ביצה לטבילת החציל לפני הטיגון
  • 1 גמבה אדומה קצוצה
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 3 מלפפון חמוץ קצוץ
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מעט מלח, מעט פלפל שחור
  • לרוטב
  • 3/4 כוס חומץ
  • רבע כוס מים
  • כפית מלח
  • חצי כפית סוכר
  • מעט פלפל

אופן ההכנה

  • לחתוך את החצילים לעיגולים. אם העיגולים גדולים לחתוך לחצי.
  • לטבול בחלבון ביצה ולטגן בשמן עמוק עד השחמה עדינה ולהוציא לנייר סופג.
  • לחלופין ניתן להכין בתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
  • לזלף על העיגולי חצילים מעט שמן זית משני הצדדים ולאפות חצי שעה מכל צד עד הזהבה.
  • בקערה לערבב את הגמבה, שום, מלפפון חמוץ ופטרוזיליה.
  • להניח בקופסה שכבת חצילים, שכבת סלט, שוב חצילים ושוב סלט.
  • בקערה לערבב את מרכיבי הרוטב היטב.
  • למזוג את הרוטב על השכבה העליונה, לסגור מכסה ולשקשק היטב את הקופסה.
  • להכניס למקרר לפחות ל- 3 שעות למיזוג הטעמים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: