סלט חצילים בתחמיץ

סלט חצילים בתחמיץ
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לסלט חצילים בתחמיץ.

  • 2 חצילים
  • 1 חלבון ביצה לטבילת החציל לפני הטיגון
  • 1 גמבה אדומה קצוצה
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 3 מלפפון חמוץ קצוץ
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מעט מלח, מעט פלפל שחור
  • לרוטב
  • 3/4 כוס חומץ
  • רבע כוס מים
  • כפית מלח
  • חצי כפית סוכר
  • מעט פלפל

אופן ההכנה

  • לחתוך את החצילים לעיגולים. אם העיגולים גדולים לחתוך לחצי.
  • לטבול בחלבון ביצה ולטגן בשמן עמוק עד השחמה עדינה ולהוציא לנייר סופג.
  • לחלופין ניתן להכין בתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
  • לזלף על העיגולי חצילים מעט שמן זית משני הצדדים ולאפות חצי שעה מכל צד עד הזהבה.
  • בקערה לערבב את הגמבה, שום, מלפפון חמוץ ופטרוזיליה.
  • להניח בקופסה שכבת חצילים, שכבת סלט, שוב חצילים ושוב סלט.
  • בקערה לערבב את מרכיבי הרוטב היטב.
  • למזוג את הרוטב על השכבה העליונה, לסגור מכסה ולשקשק היטב את הקופסה.
  • להכניס למקרר לפחות ל- 3 שעות למיזוג הטעמים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: