סלט טונה טעים קסם ללא מיונז
ברוכים הבאים למטבח שלי, בו אנחנו עומדים לצאת למסע עמוס טעמים עם טוויסט לסלט הטונה הקלאסי – ללא מיונז. בין אם אתה שונא מיונז או סתם רוצה לשנות דברים, המתכון הזה הוא מנצח.
האלטרנטיבה המענגת הזו לסלט טונה היא מורד קולינרי, שמתנתק מהגרסאות הספוגות המיונז הקונבנציונליות. זוהי קריצה לתזונה הים תיכונית, השואבת השראה מהטעמים התוססים של שמן זית, לימון ועשבי תיבול טריים.
רכיבים:
- 2 קופסאות שימורים (כ-200 גרם כל אחת) של טונה איכותית במים, סחוטה
- 1 מלפפון, חתוך לקוביות
- 1 בצל אדום, קצוץ דק
- 2 עגבניות, זרעו וחתוכים לקוביות
- 1 פלפל חריף (כל צבע), חתוך לקוביות
- 1/2 כוס זיתי קלמטה, פרוסים
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 1/4 כוס בזיליקום טרי, קצוץ
- 3 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 כפות חומץ יין אדום
- מיץ מלימון 1
- מלח ופלפל לפי הטעם
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, וודאו שהטונה שלכם בעלת תעודת כשרות. בנוסף, אם אתם מתרחקים מגלוטן, אשרו שהטונה המשומרת ושאר המרכיבים נטולי גלוטן.
יתרונות תזונתיים:
- סלט טונה נטול מיונז זו מעצמה של חומרים מזינים.
- טונה מביאה חלבון רזה, בעוד הירקות מציעים ויטמינים, מינרלים וסיבים.
- שמן זית מוסיף שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, והיעדר מיונז שומר על ספירת הקלוריות.
- זה פינוק נטול רגשות אשם.
כמות: מתכון זה מניב 4 מנות נדיבות, מה שהופך אותו מושלם לארוחה משפחתית או הכנה לארוחה לשבוע. זמן הכנה: זמן ההכנה הוא כ-15 דקות, מה שהופך אותו לבחירה מהירה ונוחה לימים עמוסים.
רמת קושי: מתכון זה נופל בנוחות בקטגוריית קל. אם אתה יכול לקצוץ ירקות ולהקציף רוטב, אתה מוכן.
טיפים לבישול:
- טונה משנה: בחר בטונה שנתפסה בת קיימא עבור טוויסט ידידותי לסביבה.
- חליטת טעמים: נותנים לסלט להשרות 30 דקות לפחות לפני ההגשה. הטעמים מתמזגים ויוצרים פיצוץ טעם.
- התאמה אישית משם: אל תהסס לזרוק תוספות כמו צלפים, לבבות ארטישוק או פלפלים אדומים קלויים לתוספת פיצה.
הנה לכם – סלט טונה ללא מיונז, קל כמו שהוא טעים. עכשיו, קח את הסינר שלך ובואו נתחיל להכין!