5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

סלט עדשים ובטטה הוא מנה מזינה ומשביעה המשלבת את הטעמים הארציים של העדשים עם המתיקות של הבטטה הצלויה. הסלט הלבבי הזה עמוס בחומרים מזינים ומכין ארוחה טעימה בפני עצמה או כתוספת טעימה. מצליית הבטטות ועד להרכבת הסלט, המתכון הזה לוקח בערך 45 דקות.

איך מכינים סלט עדשים ובטטה – המרכיבים

מרכיבים חלופיים:

איך להכין סלט עדשים ובטטה – שלב אחר שלב

  1. שוטפים את העדשים הירוקות המיובשות במים קרים, ואז מניחים אותן בסיר ומכסים במים.
  2. מביאים את המים לרתיחה, ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים את העדשים במשך 20-25 דקות, או עד לריכוך.
  3. מסננים את העדשים המבושלות ומניחים אותן בצד להתקרר.
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  5. מניחים את קוביות הבטטה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  6. מזלפים את הבטטות בשמן זית ומפזרים פפריקה מעושנת, כמון טחון, מלח ופלפל.
  7. זורקים את הבטטה עד לציפוי אחיד בתבלינים ובשמן.
  8. צולים את הבטטות בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד לריכוך והזהבה.
  9. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את העדשים המבושלות, הבטטות הצלויות, עלי הבייבי תרד, בצל אדום פרוס דק, גבינת פטה מפוררת ואגוזי מלך קלויים קצוצים.
  10. מזלפים את הסלט בחומץ בלסמי ומערבבים בעדינות לאיחוד.
  11. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח, פלפל או חומץ בלסמי לפי העדפתכם.

תיהנו מסלט העדשים והבטטה שלכם כארוחה בריאה ומלאת טעם או כתוספת.

מתכון זה מיועד ל-4 אנשים כמנה עיקרית או ל- 6 אנשים כתוספת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות