עוגיות בראוניז שוקולד מתכון מנצח
מצרכים להכנת מתכון של עוגיות בראוניז שוקולד:
225 גרם שוקולד מריר קצוץ
4 כפות חמאה (60 גרם ) או מחמאה לגרסת פרווה
1 כפית נס קפה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום ( 100 גרם )
1/4 כוס סוכר לבן ( 50 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס קמח ( 40 גרם)
1 כף קקאו ( לא שוקולית)
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
אופן הכנה:
1. שמים את השוקולד והחמאה ונס קפה בקערה וממיסים מעל סיר עם מים חמים ( בן מארי) עד לקבלת תערובת אחידה ומומסת.
2. ברגע שתערובת השוקולד נמסה ואחידה מסירים מהאש ונותנים להתקרר בטמפרטורת החדר.
3. שמים בקערה אחרת את הביצים,סוכר חום,סוכר לבן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים לתערובת הביצים את תמצית הוניל ותערובת השוקולד המומס שהתקררה בינתיים לטמפרטורת החדר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים לתערובת השוקולד והביצים את הקמח,אבקת קקאו ,אבקת אפייה (יש לסנן לפני הוספה על מנת למנוע גושים) ואת המלח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מעבירים את התערובת למקרר למשך 20-30 דקות.
7. בעזרת 2 כפות יוצרים עוגיות כפי שמוצג בסרטון ומסדרים עם מרווחים על תבנית עם נייר אפייה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 10 דקות.
9. מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר במשך 5-10 דקות ואז מעבירים לרשת מוגבהת (על מנת לתת גם לחלק התחתון להתקרר) עד לקירור מלא של העוגייה משני הצדדים ומגישים.