תפריט סגור

עוגת גבינה אפויה מושלמת של שגית לוי

עוגת גבינה אפויה שגית לוי

מצרכים להכנת עוגת גבינה אפויה:

3 גבעי גבינה לבנה 9 אחוז
4 כפות קורנפלור
1 שמנת חמוצה של תנובה
גרדת לימון
3 כפות פודינג וניל
כוס וחצי סוכר( כוס חד פעמי קר)
1 סוכר וניל
7 ביצים לארג' מופרדות לחלמונים וחלבונים

אופן הכנה:

1. לוקחים 3 קערות:
קערה 1
שמים את גבינה לבנה,פודינג,קורנפלור,וניל,גרידת לימון מערבבים הכל בתנועת עטיפה עד שמתקבלת תערובת בצבע וניל אחידה.
קערה2
שמים 7 חלמונים,חצי כוס סוכר,סוכר ומערבבים היטב במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה
קערה 3
שמים 7 חלבונים,כוס סוכר,מעט מלח-מתחילים להקציף את החלבון עם המלח ובהדרגה להוסיף את הסוכר עד לקבלת קצץף יציב וחזק
2. מתחילים להרכיב את העוגה:
מאחדים את הקערה עם תערובת החלמונים עם קערת תערובת הגבינות ומערבבים בצורת עטיפה בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
ולתוך התערובת של הלמונים עם הגבינות שיצרנו,מוסיפים את תערובת החלבונים ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. אופים בסיר גחנון,משמנים את כל קצוות הסיר בחמאה,מכסים את כל הסיר בנייר אפיה וגם את נייר האפייה משמנים בחמאה, לאחר ששימנו היטב,שופכים את בלילת העוגה לסיר הגחנון,ואופים ברשת התחתונה של התנור,חצי שעה ראשונה אופים ב-200 מעלות ואש אופים שעה ורבע ב-160 מעלות.
אין צורך בתבנית מים, לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור,נותנים לה להתקרר שעתיים ואז מעבירים לתבנית קפיצית על מנת שיהיה נוח לקשט ולחתוך את העוגה, אין צורך לאפות את העוגה בתבנית קפיצית זה רק מטעמי נוחות.

סרטון עם מתכון נוסף לעוגת גבינה אפויה של חן במטבח:

עוגת גבינה אפויה קרין גורן:

קישורים למתכונים נוספים של עוגת גבינה:

עוגת גבינה אפויה של בית מלון
עוגת גבינה אפויה גבוהה ללא הפרדת ביצים
עוגת גבינה אפויה של פרח רסלאן ממאסטר שף

Posted in חלבי,מתכונים לעוגות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!