עוגת גבינה עם תותים מתכון מעלף
ענת קטרי משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת גבינה עם תותים.
מצרכים:
להכנת התחתית:
4 ביצים
4 כפות סוכר
4 כפות שמן
1 שקית ווניל
4 כפות קמח אוסם
לשכבת הגבינה:
1 מכל שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט פודינג ווניל
½ כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה
לשכבה העליונה:
שקית אבקת ג‘לי בטעם תות
20 תותים חצויים לשניים
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת תותים כמו בקונדיטוריה
עוגת תותים של פעם – מתכון מושלם
עוגת גבינה קרה בציפוי תותים
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. נתחיל בהכנת שכבת הבסיס – נפריד את הביצים ונקציף את החלבונים עם הסוכר. לאחר מכן נוסיף את החלמונים ושאר המצרכים ונערבב. יש לאפות בתבנית משומנת בתנור שחומם מראש ל 175-180 מעלות במשך 15-17 דקות (עד שהבסיס תפוח ומקבל צבע זהוב קלות).
2. בעוד הבסיס בתנור ניתן להכין את שכבת הגבינה – יש להקציף יחדיו את השמנת עם אבקת הפודינג ואחר כך לערבב עם הסוכר והגבינה. כאשר הבסיס מוכן נמרח עליו את שכבת הגבינה ונכניס למקרר לכמה שעות עד להתייצבות. כאשר הכל התייצב נוציא מהמקרר ונסדר יפה את חצאי התוצים. עליהם ניצוק את הג‘לי ונכניס שוב לקירור עד להתייצבות.