עוגת גבינה של בית מלון מתכון מהסרטים
אהבתם עוגת גבינה? אז בטח אהבתם עוגת גבינה של בית מלון. היא פשוט טעימה, מפנקת וקלה להכנה. אז איך עושים את זה?
המקור של עוגת גבינה של בית מלון
אין לחלוטין הסכמה על מקורו של המתכון לעוגת גבינה של בית מלון. יש הטוענים שהוא הגיע מארה"ב, ואחרים טוענים שהוא הגיע מאירופה. מה שבטוח הוא שהמתכון הפך פופולרי מאוד בארץ ישראל בשנות ה-60 וה-70, והוא נשאר פופולרי עד היום.
מה הופך את עוגת גבינה של בית מלון לכל כך טעימה?
יש כמה דברים שעושים את עוגת הגבינה של בית מלון לכל כך טעימה. ראשית, היא מכילה גבינה לבנה טרייה, שמעניקה לה טעם עשיר וקטיפתי. שנית, היא מכילה ביצים, שמוסיפות לחות ועסיסיות. שלישית, היא מכילה סוכר, שמעניק לה טעם מתוק ומתקתק.
יתרונות תזונתיים של עוגת גבינה של בית מלון
למרות שמדובר בעוגה, עוגת גבינה של בית מלון מכילה גם כמה יתרונות תזונתיים. ראשית, היא מכילה חלבון, שמסייע לשמור על מסת השריר. שנית, היא מכילה סידן, שהוא חיוני לבריאות העצמות. שלישית, היא מכילה ויטמינים ומינרלים חשובים, כמו ויטמין A, ויטמין D, סידן, ברזל ואבץ.
מתכון של דור אמגר.
מצרכים:
- 1 קילו גבינה 5%
- 2 שמנת חמוצה 9%
- ½ כוס סוכר
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 6 ביצים
- 1 כוס קמח
- 4 כפות קורנפלור
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- תבנית 26
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל המצרכים יחד במטרפה בקערה גדולה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים.
2. שופכים לתבנית, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 150 מעלות. אופים במדף האמצעי חצי שעה בחום של 170 מעלות אז חצי שעה נוספת על 150 מעלות עד שהעוגה מתקשה
3. לשים לב שהעוגה לא משחימה עד הסוף (נשארת קצת לבנה למעלה כמו בתמונה)
4. לאחר סיום האפייה, חורצים ריבועים. אוכלים רק כשהיא ממש הצטננה
מתכונים נוספים של עוגת גבינה כמו בבית מלון:
עוגת גבינה אישית של בית מלון ב-3 דקות
עוגת גבינה של בית מלון המתכון ששבר את הרשת
עוגת גבינה של בית מלון מושלמת