דרגו את המתכון

עוגת דבש של קרין גורן שתשאיר את כולם פעורי פה בערב ראש השנה

תשכחו מכל עוגות הדבש שהכרתם עד היום – העוגה הזאת של קרין גורן היא אהבה מביס ראשון. רכה, לחה להפליא עם מתיקות עדינה בניחוח דבש עשיר, אפופה בניחוחות קינמון וציפורן. והכי חשוב? ההכנה שלה קלה ומהירה, והתוצאה? לא פחות ממושלמת. תתכוננו לטעימות, מחמאות ובקשות למתכון מכל מי שיטעם!

מידע בסיסי

מצרכים לעוגת הדבש

אופן ההכנה של עוגת הדבש המושלמת

  1. חממו תנור מראש ל-170 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו) ושמנו היטב תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
  2. בקערה גדולה טרפו יחד ביצים וסוכר חום עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
  3. הוסיפו את הדבש, השמן ותמצית הווניל וערבבו היטב לקבלת תערובת אחידה וריחנית במיוחד.
  4. הוסיפו לתערובת את הקמח, הקינמון והציפורן, וטורפים בעדינות עד שהקמח נטמע כמעט לחלוטין.
  5. שפכו פנימה את התה הקר, וערבבו בעדינות שוב רק עד לקבלת בלילה הומוגנית ולחה.
  6. העבירו את הבלילה לתבנית, ואפו כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, גבוהה והבית מתמלא בריחות של חג חם ומתוק.
  7. טיפ של קרין: אל תדאגו אם העוגה נראה כהה מדי – כך היא אמורה לצאת. ברגע שקיסם נעוץ במרכז יוצא יבש עם מעט פירורים, העוגה מוכנה.
  8. הוציאו את העוגה מהתנור, צננו והגישו עם אבקת סוכר מעל (אופציונלי).

למה תאהבו את המתכון הזה?

טיפים להצלחה בטוחה

וריאציות ושדרוגים מפנקים

איך להגיש?

הגישו לצד תה חם בניחוח קינמון או כדור גלידת וניל, והנה לכם קינוח חגיגי, חמים שמחבר בין מסורת לקולינריה עדכנית.

תכינו את העוגה הזאת, ותרגישו בעצמכם את טעם המתיקות של שנה חדשה מוצלחת במיוחד. אהבתם? שתפו את המשפחה והחברים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות