חיפוש

גפילטע פיש של סבתא

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

גפילטע פיש של סבתא

היי, חברים חובבי אוכל! היום אנחנו צוללים עמוק לתוך העולם מחמם הלב של גפילטע פיש. המנה האייקונית הזו שורשתה במטבח היהודי והיא מרכיב עיקרי בחגיגות חגים ובמפגשים משפחתיים. דמיינו לעצמכם כופתאות דגים עדינות שוחות במרק מלוח – זה טעם של מסורת!

גפילטע פיש, שפירושו המילולי "דג ממולא", מקורו במזרח אירופה והפך למאכל אהוב במשקי בית יהודיים ברחבי העולם. מוגש באופן מסורתי במהלך חג הפסח, הוא מסמל את התושייה של אבותינו שניצלו כל חלק מהדג כדי ליצור מנה טעימה וחסכונית.

רכיבים:

עבור כדורי הדגים:

  • 500 גרם פילה דג לבן (כמו קרפיון, פייק או דג לבן)
  • 200 גרם בצל צהוב, קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 3 כפות ארוחת מצה או פירורי לחם
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כוס מים קרים

עבור המרק:

  • עצמות וראשי דגים (אם יש)
  • 1 בצל, פרוס
  • 2 גזרים, פרוסים
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים
  • 1 פרסניפ, פרוס
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמיר טרי לקישוט

אפשרויות חלופיות:

לחברים הכשרים שלנו בחוץ, ודא שהדגים והמרכיבים האחרים שלך נושאים את האישור המתאים. ניתן גם להחליף פירורי לחם בארוחת מצות כדי לשמור על כשרות לפסח.

יתרונות תזונתיים:

  • גפילטע פיש חוטף פאנץ' במחלקת התזונה! 
  • עשיר בחלבון רזה ובחומצות שומן אומגה 3 מהדג, זוהי מנה בריאה ללב. 
  • הירקות במרק מוסיפים מנה של ויטמינים ומינרלים, מה שהופך זאת לארוחה בריאה ומעוגלת היטב.

תשואה וזמן: מתכון זה מכין כ-20 כדורי גפילטע פיש ומשרת 6-8 אנשים. תכנן כשעתיים מתחילתו ועד סופו. זו קצת השקעת זמן, אבל השמחה שהיא מביאה היא לגמרי שווה את זה!

רמת קושי: בואו נדרג את זה כאמצעי מוצק. זה דורש קצת עדינות, אבל אל תפחד – עם קצת סבלנות, אפילו מתחילים יכולים לשלוט באומנות של יצירת גפילטע פיש!

טיפים וטריקים:

  • מושלם את תערובת הדגים: אל תמהרו את תערובת כדורי הדג – היא צריכה להיות קלילה ואוורירית. השתמשו במים קרים וקפלו בעדינות את החומרים לקבלת המרקם הטוב ביותר.
  • תוספת מרק: מרתיחים את עצמות הדגים והירקות למרק עשיר. מסננים אותו לפני ההגשה לקבלת מצגת נקייה ואלגנטית.
  • תהיו יצירתיים: הוסף טוויסט לגפילטע פיש שלך! יש שאוהבים את זה חריף – נסו להוסיף רמז של חזרת לתערובת הדגים לבעיטה נוספת.
  • הכן מראש: גפילטע פיש דווקא טעים יותר למחרת! מכינים אותו מראש, ונותנים לטעמים להתערבב במקרר למשך הלילה.

הנה לכם – מסע אל לב ונפשו של גפילטע פיש. יהי רצון שהמטבח שלך יהיה מלא בצחוק, באהבה ובניחוח שאין לעמוד בפניו של המנה הנצחית הזו! תהנו חברים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות