דרגו את המתכון

עוגת תפוזים גבוהה ואוורירית בסגנון קרין גורן: המתכון שישדרג לכם את הקפה

יש עוגות פשוטות, ויש את העוגה הזאת: גבוהה, רכה כמו ענן, ועם ניחוח תפוזים משגע שימלא את הבית באווירה של מאפייה יוקרתית. אם תמיד רציתם עוגת תפוזים מושלמת כמו של קרין גורן (ואפילו יותר טובה), הגעתם למקום הנכון. קבלו מתכון קליל שתמיד מצליח, יוצא ממש גבוה ומרשים, בטעם נוסטלגי שכולם אוהבים. הכינו את הקפה, כי אחרי שתקראו את המתכון הזה, לא תוכלו להתאפק.

מידע בסיסי שכדאי לדעת

רשימת מצרכים

הוראות הכנה – כל השלבים לעוגה מושלמת

  1. מחממים תנור מראש: חממו את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו (או 180 במצב רגיל). חשוב שהתנור יהיה חם ומוכן!
  2. הקצפת ביצים וסוכר: בקערה גדולה mixer מקציפים ביצים שלמות עם סוכר במשך 5-6 דקות עד לקבלת תערובת בהירה, אוורירית ותפוחה מאוד. טיפ קצר: ככל שתקפידו על הקצפה טובה, העוגה תהיה גבוהה ואוורירית יותר!
  3. הוספת נוזלים וטעמים: מנמיכים מעט את מהירות ההקצפה ומזליפים באיטיות, תוך כדי ערבול, את השמן, מיץ התפוזים, תמצית הווניל וגרידת התפוז. מערבבים בדיוק עד להטמעה אחידה.
  4. מוסיפים קמח: בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם המלח (ואבקת אפייה, אם משתמשים בקמח רגיל). מנפים פנימה את תערובת הקמח אל תוך תערובת הביצים והנוזלים. מקפלים בעדינות עם מרית עד שהעיסה אחידה וחלקה. לא לערבב יתר על המידה!
  5. מעבירים לתבנית ואופים: יוצקים את הבלילה לתבנית קוגלהוף או סיר פלא משומן קלות (אפשר לרפד תחתית בנייר אפייה). אופים במשך 40-45 דקות עד שהעוגה תפוחה, גבוהה וזהובה ומבחן הקיסם יוצא יבש. בשניה שתראו את העוגה הגבוהה והיפיפייה שלכם בתנור – החיוך יעלה מעצמו!
  6. מציננים ומגישים: מוציאים מהתנור, מצננים היטב לפני שמחלצים מהתבנית. מפזרים שכבת אבקת סוכר נדיבה לפני ההגשה (אופציונלי אבל סופר מומלץ).

למה תאהבו במיוחד את המתכון הזה?

טיפים להצלחה בטוחה

וריאציות ושדרוגים מעניינים

איך להגיש?

הגישו את העוגה לצד קפה או תה, מפוזרת מעט אבקת סוכר למראה אלגנטי. אפשר גם להוסיף ליד קערית של שמנת חמוצה או כדור גלידה וניל שיהפוך אותה לקינוח מרשים במיוחד.

נו, למה אתם מחכים? פנקו את עצמכם ואת האנשים האהובים עליכם עם עוגת תפוזים מנצחת שמכינים בקלילות ומתחסלת בזריזות. עשיתם? אהבתם? שתפו אותנו בתוצאות ואל תשכחו לשתף בחברים את המתכון שהולך להיות הכוכב החדש שלכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות